Broccolisoppa

Här kommer receptet EVA!!
 
2 Broccolihuvud (eller vad det heter?)
1/2-1 Lök 
1 grönsaksbuljong (du gör egen va?)
Grädde
Mjölk
Salt
Peppar
Muskotnöt 
 
Stek löken och koka broccolin. Spara jätte lite av vattnet du kokade broccolin i. Mixa broccolin. Lägg broccolin och löken i en kastrull tillsätt grädde, mjölk buljong och kryddor efter smak. Låt koka. 
 
Till servering är det gott att strö över ost och ha ett koktägg i soppan!! 
 
 

Onsdag 28 februari

I måndads kom pappa och Eva till NYC, så har inte träffat dem än. Jag och Linn åker på lördag-söndag för att möta dem och för att gå på swedish house mafia! Igår fyllde Linns mamma år och gissa vad hon fick i present av Linns pappa?? Jo - En flygbiljett till NYC så hon kommer upp imorgon, och ska bo på samma hotell som pappa och Eva. Så på lördag träffar vi några familjemedlemmar för första gången på mer än 8 månader wiehuu!! De kommer sitta i lobbyn och vänta på oss och jag och min nusse kommer vara så spralliga hahaha !!
 
Igår var jag tvungen att hämta upp J 12.30 för hon hade feber. Självklart var vi tvugna att åka till doktorn. Åker verkligen barn i sverige till doktorn bara för de råkar ha fått feber?? Jag tycker amerikaner är lite väl...Alla test hos doktorn var negativa. Hon är dock sjuk idag också... Dock verkar hon så frisk man kan bli typ.. 
 
I förrgår dog Lisa. Henne har jag känt ända sedan jag var nyfödd. Hon blev 93 år men måste ha varit bland de piggaste tanterna jag vet. Hon gick på gympa och var vigast av dem alla. Hon hade iallafall ett bra liv och dog så fint i sin säng. Tycker synd om lilla morfar men sånt är livet. 
 
 
 
 
 
 
 
Lisa och jag
Fick iallafall prata med henne för någon vecka sedan! 
 
 

vecka 8

I måndags var det "Presedent's day" så jag jobbade, tog med J till Rock Creek Park så hon fick cykla lite. På kvällen gjorde min värdepappa löksoppa och fisk, smaskens. 
 
Jag har inte gjort något spec denna vecka. Tränat, jobbat, ätit, sovit... det gamla vanliga. 
 
Nu håller de på för fullt att riva källaren och de började precis riva ner våran altan, Toby är INTE glad. Hon vill vara ute i det fina vädret, jag lider med henne :( 
 
Har precis gjort peanut butter cups för Casey kommer idag, han skrev om jag kunde göra dem så då får man väl ställa upp med sina kökskunskaper. 
 
Lägger upp lite bilder från veckan. 
 
Marli gör downward facing dog haha 
 
 
 
 
Från att ha EN tv i hela huset har vi nu.. INGEN. Tjohejj... haha
 
 
 
 
 
 
Min goda brocollisoppa - förlåt för alla matbilder ;S
 
Råkade ramla i trappen igår, då kan ni ge er fan på att jag svor! 
 
Toby är inte så glad över detta!!
 
 

Helgen v.7

Helgen har varit lungt som alla andra helger detta år. I lördags sprang jag med Solmaz och på kvällen blev jag bjuden på middag på Cheesecake factory av Pernilla&Eva. På söndagen åkte vi till Dupont Circle för jag och Mathilda skulle yoga - det var rena rama fyspasset (liknande från vad vi gjorde på handbollsfysen). Runt 2pm skjutsade vi P&E till flygplatsen. Min jävla gps ledde oss fel två ggr... MORR!
 
På eftermiddagen/kvällen hängde jag och Mathilda hos mig. Käkade tomatsoppa & bagel till middag och sedan övertalade tjejen mig att åka till Giant och köpa massa moffsaker.. även då jag inte ens var sugen så moffade vi i oss enormt mycket glass, choklad och kex. Gissa vad vi gjorde efteråt? Jo - mådde illa haha. Att man aldrig lär sig att äta med måtta. På kvällen kollade jag klart "homeland". Bästa serien, alla som inte har sett måste se! Kan knappt bärga mig tills trejde säsongen kommer.
 
Imorse åkte jag till yogan, typsikt var morgonklassen inställd för det är "President's day". Bara att åka hem. Tog mig iväg till skolgen och sprang 10km iallafall och nu väntar jag på att börja jobba. Kan förresten knappt gå ner för trapporna idag från gårdagens träningspass, så de är ett under att mina 10km var så lätta idag. 
 
Skypade med mamma, morfar & Lisa-så söta!
Önskade att jag var hemma med denna pingla för en dag! 
 
Portionerna på Cheesecake factory är onödigt stora... 
 
 
 
 
 
Idag började de riva ut hela källaren eftersom de ska renovera så igår hade J ett målar-party nere i källaren. HERREGUD hur det såg ut, de åkte kana på färgen i tvättstugan hahah
 
 
Ja ni ser... 
 
 

National Aquarium, Baltimore

Igår var Josie ledig från skolan så vi åkte till Baltimore som ligger ca 45 min här i från. Vi åkte till ett akvarium som är USA:s näststörsta. Vi började med att kolla på alla fiskar, hajar osv, sedan såg vi en delfinshow, "planet earth" i 4D, grodor och ormar (BLÄ). Vi gick igenom allt på 2,5 h och avslutade med en lunch ute i solen. Resan hem tog däremot va 1,5h. Trafiken var ett helvete!!! Direkt när vi kom hem var det bara att göra i ordning för att dra iväg på hennes gymnastik. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
haha
 

♥Happy valentines day 2013♥

Imorse åkte jag på yoga och när jag gjorde min frukost fann jag två kuvert och en liten hjärtformad chokladask som var från min vfam. Njöt av min älskade gröt och löfbergslila kaffe och sedan åkte jag, Pernilla & Eva till Nordstroms, P hittade en klocka och jag en tröja och en present :) 
 
Skjutsade dem till ett annat mall. Efter lunch tog jag mig en timmes promme i det underbara solskenet. 
 
I eftermiddags blev P & E upphämtade av P:s gamla värdefamilj (hon var au pair för tre år sedan). Barnen visste ingenting och de alla blev så chockade och glada, fick glädjetårar !! 
 
Måste också säga att jag inte bara har ätit en kladdkakehjärta utan TRE!! YUM YUM. 
 
Ringde Ron&Sue ikväll, pratade länge som vanligt och jag saknar de så (släktingarna från Hawaii). Kommer förmodligen träffa dem i sommar igen!! WIE
 
 
 
första biten.....
 
 
 
Chillar ute i solen 
 
och så tredje biten.. Finns inge stopp på mig i vissa lägen..(Får skylla på att jag inte fick någon semla i tisdags!)
Köpte ros och fixade en varsin bit åt mina värdeföräldrar också!
Och sist men inte minst fick jag detta av mina underbara guests!! 

Från sol till regn

Igår var det en strålande dag, solsken och 15+ grader. Idag på förmiddagen var det fint väder men det har regnat hela eftermiddagen/kvällen.
 
Iallafall igår åkte Pernilla och Eva till Niagarafallen och jag åkte till skogen och sprang. Efter lunch träffade jag Lucia vid Bethesda. Vi bara njöt av solen i 90 min och pratade av oss. 
 
Idag yogade jag och sen sprang jag med Solmaz. Vi båda kände oss sega men körde våran 13km:s runda ändå, så skönt efteråt, och speciellt nu när det regnar och har sig... Ikväll efter dinner gjorde jag och J kladdkaka (hjärtformade) inför morgondagens Valentines day. Nu ska jag strax åka och hämta upp P & E på Montgomery mall, de har varit på en shoppingrunda :)
 
svett svett svett
Mina nya nimbus var snabba som tusan
 
 
 
 
 
Blev ingen semla för mig igår men däremot läskade Vindahl mig med keso-plättar så drog ihop lite olika ingridienser vilket resulterade i mkt goda plättar! 
 
 
 
J åt upp alla delar som blev över och hon tyckte det var GOTT. Det är Jennies kladdkaka-recept. Jag ska moffa imorgon! 

Finbesök!!

Hmm minns knappt vad jag har gjort de senaste dagarna.. I helgen umgicks jag med Mathilda och på lördagskvällen gjorde vi plus Sofia tacos hos mig, sååå gott. På söndagen gick jag och M på yoga och sedan gick vi på mitt au pair möte som var downtown, skridskor. Vi var inte sugna alls så vi promenerade till Chinatown och såg lite av paraden som var där och sedan tog vi metron hem. Kollade bara "Homeland" hela söndagseftermiddagen/kvällen. Det är en serie som jag har börjat kolla på, alla som känner mig vet att jag inte är nått för serier men de är den andra serien jag sett i hela mitt liv och den är sjukt bra!! 
 
I måndags kom Pernilla och Eva (hennes mamma). De sover här några dagar och de åker iväg på lite egna äventyr. Jag jobbar som vanligt.. Fick lite svenska grejer, tack tack tack! 
 
 
Gjorde peanut butter cups- snor goda! 
 
 
 
Saknar min bästa tjej<3
 
YAY! 
 

Snabb vecka!

Denna vecka har gått fort som tusan- så skönt! Har inte hänt något spec. Igår gjorde jag pannkakslunch till mig och Casey. Idag åkte han tillbaka till NC. Lägger bara upp lite bilder, har inte så mkt mer att säga :D
 
 
 
Min gosegris! 
 
 
 
Svenska pannkakor slår alla pannkakor! Om exakt 3v är pappa och Eva i USA och pappa beställde pannkakor av mig. Jag tycker att det är dem som borde laga mat åt mig!? 
 
Mina favo amerikaner!! 
 

1-4 februari

I fredags när jag slutade ca 6.45 tog jag bilen mot Frederick (ligger ca 50 min från DC). Familjen som Casey bor hos ett tag bjöd med mig på middag. Super gott och mysigt. Sov även över där. På morgonen fick jag gå upp kl 7 för att min fam behövde båda bilarna, kl 8... de använde inte bilen förns 12.30. Lördagen var min tråkigaste dag ever so far. Jag och Linn skypade, jag grät nästan för jag var så rastlös hahaaa. Jag åkte och köpte köttfärs till köttbullar. Gjorde smeten och sen gjorde jag inte ett skit tills kl 5 då C hämtade upp mig igen. Vi skulle med på fest men de blev inställd pga lite snö(?).. Istället blev det en hemma kväll med vin, mina köttbullar,mos, sås och lingonsylt. Avslutades med film och badtunna. 
 
På söndagen följde jag med C och Ronnie på lite ärenden. Hela dagen fixade och donade vi inför kvällens super bowl!! Jag gjorde ostbrickor. Runt 5 kom det massa folk och det bjöds på mat i mängder. Sen drog matchen igång och det var ett jävla liv vilket jag tycker är kul. Man kan jämföra denna familj med min fam hemma (alltid fart på). Pappa och Eva: Ronnie är exakt som Gunnar, då fattar ni att jag hade en rolig helg!! 
 
Idag kom jag hem runt 1.30, började jobba 3. Ny vecka, nya möjligheter. 
PUSS&KRAM
 
 
Min älskade Linn skickade ett grattiskort och ett armand- gjorde min dag <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Familjen är största ravens-fansen. Till och med deras hund heter Raven. Hela huset är pyntat med Ravens grejer :D 
 
 
 
Ronnie jublar över vinsten :D 
Sen blev det dans för hela slanten! 
 
 
 
Idag fick Toby åka bil med C. Hon är så glad när han kommer hit! 

snart fredag, yaaay

Denna vecka har varit rätt så seg för J var sjuk tis och ons vilket innebar 12h jobb på tisdagen och 11h på onsdagen = ingen tid för löpning= inga endorfiner = tjurig tjej!!! 
 
Idag fick jag äntligen åka till skogen och springa av mig. Det är typ storm. Sprang 4x2 km och andra varvet låg det ett helt träd mitt över spåret, tur jag inte blev mosad. Förresten, det var 20+ grader i tis och ons och i helgen väntas snö- Global warming??? 
 
 
 
Banks och Toby har playdate
 
 
 
J gjorde en hund till mig och döpte den till Tindra min gamle favohund 
 
 
 
Där ser ni trädet som jag hade kunnat haft över mig XO
Min stiliga Casey 
 

RSS 2.0