Sandy

Här i DC blev det inte värre än att ca 140 000 hushåll förlorade elen. Första dagen jag kom var det ju en storm och den var värre än denna (här i DC). Däremot är det helt sjukt va förstört Manhattan och NJ blev. De säger att de är den värsta stormen i historian (vet dock om det stämmer).
 
Jag börjar snart klättra på väggarna här hemma. Skolan och jobben blev inställda både igår och idag. Igår morse trotsade jag stormen (var bara ösregn) och åkte till yogan. Var jag plus två instruktörer haha! Lite regn har ju inte skadad förut. Det började bli som blåsigast runt 4pm och de höll på hela natten, hela mitt rum skakade och det lät som mina fönster skulle gå sönder. Jag var mest orolig över att förlora strömmen som vi gjorde i stormen som kom när jag precis flyttade hit. Ser fram emot morgondagen, TRÄNA, ensam i huset, vanliga jobbtider osv.

Lägger upp lite bilder från NYC & NJ, helt stört. 
 
 
 
 
 
 

Mysig söndag

Gick upp och åt frukost runt 10 sen slog jag och Anna på The Hunger Games, har precis läst ut boken äntligen så nu var det dags för filmen. Kan inte påstå att vi mådde värst bra idag. Men efter lite onyttigheter i magen så kände vi oss fit for fight igen. 
 
Anna åkte hem runt 2pm. Jag och J gjorde iordning en pumpa. Sen gjorde K & L också en varsin. Jag blev sugen på att prova att göra pumpkin pie. Åt det första gången här i USA för exakt ett år sen, så nu var det dags att prova att göra min egen. Åkte till affären och handlade. Många hyllor som är tomma- Alla har bunkrat upp inför stormarna som väntas komma.....
 
Till middag blev det hämtpizza, satt som ett smäck i min mage. Sen satte jag igång med min paj. SATAN va god den blev, tror det kan vara den godaste pumpkin pie jag ätit hittills. 
 
Som sagt så väntas det ju komma en monsterorkan, den värsta i USA på över 100 år eller nått. J var super rädd när hon skulle sova så hon sover i föräldrarnas sovrum, när de var ute på promenad så fick jag sitta i deras säng för hon vågar inte vara ensam. Hon är bra söt, hon sa till mig: EVA - vet du varför jag är så rädd? Detta kommer bli min första hurricane, tur att jag har min stora björn, den skyddar mig. 
 
Alla skolor är cancelled imorn, samt metron osv. Hur många människor som helst i NY måste evakuera, lite läskigt faktiskt. Jag och Anna pratade om detta förut, och vi sa, vilken flopp om de inte blir någon storm nu, man har ju ändå ställt in sig på det och det ska bli lite spännande. Sjuka vi är, vet inte riktigt hur farligt det kan bli. Vi får se vad vi säger om några dagar  :O 
 
 
 
Just chillin' haha
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Halloween 2012

Igår kom Anna till mig för att fira Halloween. Man går ut osv helgen innan 31:a, så riktiga halloween är på onsdag. Vi gjorde iordning oss, åt middag och grejade sen tog vi bussen till Georgetown där vi mötte upp Luisa. Var sjukt mkt folk där, och då var kl bara 8pm. Började bli mer och mer halloween firande folk som kom men vi bestämde oss för att åka på en husfest istället. Det var Simone som sa att vi kunde komma dit. Var ett gäng glada Amerikanare där plus Simone och Sara. Vi hade så jävla kul där, ca 11 tog vi taxi till Georgetown igen till en Bar. Baren i sig var inte den bästa jag varit på och DJ:n var hemsk, men hela grejen med att alla är utklädda osv var kul, hade en sjukt bra kväll. Jag, Anna & Luica tog taxi hem runt 3.30 eller nått. 
 
Min söta var en Eskimå 
 
 
 
 
 
 
Vi fick as mkt kompimanger för våran utklädnad haha. De flesta såg att jag var Pippi Långstrump, men några trodde jag var Wendy's (hamburge tjejen haha). 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Anna vaknade upp med en medalj runt halsen, fått av självaste Bolt, haha jag dog lite! 

Fredag med J

I fredags skulle L & K på en överraskningsfest så jag jobbade kväll. Efter gymnastiken åkte jag och Josephine direkt till P.F Chang's för dinner. Vi är verkligen stammisar där.. Åkte hem för dessert, jag gjorde äpple glaze så åt vi vanilj frozen yoghurt till, super mumsigt. 
 
Höstlig promenad 
 
 
 
 
 
En av mina bästa vänner - Toby 

4 månader!

Fyra månader har gått sedan jag sa farväl till Sverige. Tiden rullar på som vanligt. Nu har det gått ett kvartal (som farmor säger) haha. Eller vänta det blir ju mer, 1/3 har gått! wow
 
Idag efter yoga, springtur med Solmaz och lunch träffade jag Luica i Bethesda, trevligt som alltid =)
 
 
 
 
 
 
 
Idag införskaffade jag mig det sista till min halloween costume, kommer vara snyggast lätt! 

Händer inte så mycket just nu

I söndags åkte vi och käkade på ett ställe som hette Surfside, de stället gick direkt in i min favo-restaurang-ställe! Kändes som man var på Bali! På kvällen mötte jag upp Emilie i Georgetown, strosade runt, tog en kaffe och bara snackade. 
 
Annars har det inte hänt så mycket, sommaren har kommit tillbaks, ska vara ca 22-27 grader hela veckan. Känns som jag bara tränar, äter, jobbar några timmar och sover. Måste nog börja träffa lite mer folk haha. 
 
I helgen kommer iallfall Anna på lördag, vi ska partaja och fira Halloween. Jag tror jag har världens bästa costume! 
 
Nu ska jag snart gå iväg och simma lite, och förhoppningsvis träffa någon efter lunch. PUSS! 
 
 
Emma, äger yogastudion jag går till, sitter i fönstret på Lululemon i Georgetown! GRYM!!!
 
Här sitter vi och dricker kaffe på en långbänk typ, inga runda bort, kändes skumt haha
 
 
 
 
Svettig- alla dagar i veckan, götttt
 
Värdens sötaste morfar och LIsa! 
Måste också säga att jag är sjukt stolt över dig Mamma, grattis!  =D
I'm a sucker for sunsets & sunrises! 
 
 
 

Finbesök av Larsa & Emma =D

I fredags kom Madelene Larsson  & Emma och hälsade på mig. De pluggar just nu i Florida. Hämtade upp dem på metron på förmiddagen sen åkte de till downtown och turistade medans jag jobbade. På kvällen var vi alla trötta så det fick bli tacos och biokväll, såg Taken 2. 
 
På lördagen åkte vi till Ikea, käkade lunch där och shoppade lite. Sedan fortsatte vi spendera pengar på två shopping mall till.. På kvällen åkte vi till Dupont Circle för middag. Vi åt på Daily Grill, bra mat och bra sällskap :) Sedan gick vi till närmaste baren så de fick bli Public Bar. Tre våningar, visades football och det kryllade med folk. Vi var inte i direkt festar mood så vi tog oss bara någon öl, åkte hemåt runt 12.30 =) 
 
Imorse kom deras taxi 6.50, jag somnade om och sedan begav jag mig till yogan, promenerade hem där i från i de underbara höstvädret (minst 20 grader och strålande sol). Åkte och skulle möta Luisa för lite Tennis, med vilken miss, visade sig att vi var på två helt olika tennisbanor, ca 5 miles i från varandra så vi bestämde att vi ska spela till veckan istället haha!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Halloween snart ;)

Swedish meatballs

I söndags efter yogan mötte jag upp Luisa för lunch. Sen tog vi oss en promenad till downtown i de fina höstvädret, shoppade lite på H&M och hade det allmänt trevligt. När jag kom hem så var det dags för middag. Familjen hade bjudit hem en annan familj. Larry gjorde egna buffalo wings, MUMS. Sen åt vi pizza och äppelpaj också, ja man kan säga att jag var fullproppad och så där jobbigt mätt. 
 
Igår gjorde jag köttbullar & gräddsås, och som pricken över i:et lingonsylt från Ikea, dock inte lika god som pappas & farmors hemmagjorda sylt! Köttbullarna och såsen var såååå gott. Larry sa att allt var incredible och Jo sa att köttbullarna var AWESOME. Bra betyg alltså. 
 
 
 
 
Igår skjutsade jag Jo till skolan, och vi hade lyckats matcha rätt så bra ! 
 
 
 
 
 
 
Igår kväll tände jag ljus & kollade på solsidan, super mysigt. Städa mitt rum för första gången sen jag kom hit också...vi har städerska men hon är inte så noga i mitt rum, vet inte varför.. Nu är det iallafall kliniskt rent och även farmor hade varit stolt över mig  :D 

Camping, United States Capitol Building, P.F. Chang's

I fredags hade Jo's skola pajamas-dag så alla gick runt i pajamas även lärarna. J hade på sig sin älg-pajamas, under dagen hade hon berättat om att min familj jagar älg så när jag hämtade henne så frågade lärarna och hennes klasskamrater om det och så var jag tvungen att visa bilder på telefonen haha.
 
Igår kväll spelade Washington Nationals (baseball) så vi kollade lite på det medans vi satte upp ett tält. Jo har aldrig campat så det var dags, men det var för kallt ute så vi slog upp tältet i källaren. 
 
Idag var jag tvungen att bege mig downtown till United States Capitol building för au pair möte. Har missat två möten i rad så var tvungen att möta en annan grupp. Fick en guidad tur där inne så det var ju helt okej ändå. 
 
Ikväll är jag hemma med J. Vi åkte till P.F. Chang's för dinner och sen åkte vi hem och gjorde Smores till efterrätt. Åt det för första gången igår, YUM. Det består av: digestivekex, choklad, marshmallows,och kex igen, sen sätter man in det i ugnen. Fast det är egentligen en traditionell efterrätt man grillar över öppen eld när man campar. 
 
Nu sitter jag nere i källaren med Toby och kollar american football. 
 
Kollade visepresidentdebatten haha
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

v 41

I måndags hade Jo ingen skola eftersom det var Columbus day. Tog med henne och Toby på en liten hike där jag brukar springa. Båda älskade det, SPEC Toby!!!
 
Har äntligen blivit frisk också, tog en vecka. Min kropp var såååå rastlös efter bara en dag... 
 
Nu är hösten här i DC också, kallt på morgnarna, löven börjar färgas osv. Enligt mig väldigt mysigt :)
 
Slänger upp lite bilder från veckan bara, helt ofattbart att det redan är fredag imorgon. Blir några helger i rad jag kommer tillbringa här i DC för en gångs skull!
 
 
 
 
 
 
 
Bästa vänner, så söta!
Grattis Svea & Pappa ! Stolt över min lilla svetuss! 
 
 
I onsdags följde jag med Felix till badhuset här, det är gratis för alla som har DC-körkort - Hur bra är inte det? Släng dig i väggen Karlskoga!!! 
Det är ett skämt att jag bara kan simma bröstsim... Eller ja, fjärlig är jag ganska ringrostig i så hädanefter ska jag tillbringa ca 30-60 min i denna bassäng på onsdagar. Egen privatlärare är inte så illa pinkat!  :D 
 
 

Berkshires - Massachusetts dag 2&3

På lördagen efter hotellfrukosten gick vi till en marknad, sen gick vi runt vid colleget och kollade. Träffade Eve innan lunch. Efter lunch gick vi till ett museum och spenderade några timmar där. Jag och J åt middag själva för L & K hade deras bröllopsdag. Avslutade kvällen med en film, "Charlie and the chocolate factory". 
 
På söndagen efter frukost åkte vi till en nöjespark som låg uppe vid bergen. Det är en skidresort på vintern. Fanns lite roliga karuseller osv. Där spenderade vi dagen innan vi åkte tillbaka till flygplatsen och mot DC igen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Berkshires - Massachusetts dag 1

Våran resa började nästan med kaos. Us airlines säljer tydligen alltid mer biljetter än vad det finns platser och såklart fick jag en av dem.. var sekunder från att vi inte kom iväg.. tillslut insåg dem att det var bättre att förhandla med de två som var på väg från sitt försenade plan än med oss haha. 
 
Vi flög till Albany som ligger i upstate New York, när vi kom fram fick vi våran hyrbil och så åkte vi mot Berkshires. Vi åkte upp till bergen, det var så himla vackert nu med alla höstfärger. Vi tog en liten hike och sen åkte vi direkt till en restaurang där vi mötte upp Larrys kusin Eve för middag. Hon går på Williams college i Berkshires och är lika gammal som mig. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

sjuk!

Redan igår började jag känna mig lite sjuk, men yogade iallafall och tog en promenad. På kvällen fick jag jätte ont i halsen så jag fick ställa in min springtur med Solmaz imorse. Åkte och fixade lite på förmiddagen bl.a. skickade ett paket hem med lite grejer till Erik. Jag var sååå rastlös framåt lunch så jag var väldigt nära att ge mig iväg på yoga men jag hejdade mig tillslut. Åkte istället och käkade frozen yoghurt med Felix, shoppade nya yoga pants osv. 
 
När jag hämtade upp J åkte vi direkt till Georgetown cupcakes för hon frågade igår om vi kunde åka dit snart.. :D 
 
Nu är det dags för mitt vanliga dilemma, PACKA.. Imorgon bitti åker jag med familjen till Berkshires som ligger i Massachausetts. Flyger går runt 10 eller nått. 
 
Glad kanelbullens dag på er där hemma   :D 
 
 
 

100 dagar i staterna

Redan onsdag... jag gör typ samma sak dag in och dag ut... så behöver väl inte skriva så mkt. I tisdag öste regner ner men jag och Solmaz vek oss inte för det. Gav oss ut på våran tisdags tur, tuffterräng men denna gång aningen blötare, badade i vattenpölar typ. Svin skönt efteråt :)
 
Igår dog min lilla Acke buffe också, så jag fick lite hemlängtan, men det är tur skype finns, och att jag har världens bästa värdefamilj som ger mig mkt mkt kärlek! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Canada - Niagara falls

I fredags gick jag upp runt 5 för att gå mot metron och Union Station där våran buss mot Canada gick. Tog första parkett i bussen, resan tog ca 9h. När vi kom fram till hotellet gick vi och åt middag eller ja, subway haha. Sen gick vi ner mot fallen och kollade på raketer osv. Gick och la oss runt 12 eller nått. Kl 3 vaknar jag av att Anna hade panik och sa att brandlarmet går. Jag sa: neeeej det är bara ett mobilalarm. Anna - NEEEJ kl är 3 på morgonen så hon springer ut i korridoren i trosor och där är det fler folk i panik. Anna och Linn tog deras mobil och sprang. Jag tog iallafall min väska med pass och grejer också. Vi fick vänta utanför i ca en timme, stötte på några sköna gubbar från kanada som vi snackade med. Hela grejen blev så kul på nått sätt, orsaken till att brandlarmet gick var att det var någon stjärna som hade rökt på rummet haha! 
 
Lördagmorgon gick vi och åt frukost innan vi hoppade på båten "maid of the mist", var typ under fallen med båten - riktigt häftigt! Efter det åt vi lunch innan vi promenerade över bron till Amerikanska sidan. Där gjorde vi " Cave of the winds". Fick oss ett par snygga sandaler. Man kunde i princip stå under fallen, var fränt att känna vilken enorm kraft fallen har. 
 
Kom tillbaks till hotellet runt 4pm, tog oss en powernap innan vi gick ut och käkade med de andra svenska tjejerna och sen blev det lite party. Gick till en klubb och dansade hela natten lång, skit kul! =) 
 
Bussresan hem tog dessvärre 11h. Jag och Linn tog första parkett igen och vi kunde inte sova mer än kanske 15 min. Vi underhöll oss genom att prata med våran busschaffis Glenn, skrattade så vi tjöt och idag har jag träningsvärk i magen !
 
BILDBOOOMB
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0