Framtidsplaner

Jag är världens största virrpanna...
Min värdefamilj har frågat om jag vill stanna ett år till, vilket jag känner att jag inte vill. Alltså, ett år som au pair räcker. Men så tänker man till. Vad ska jag göra när jag kommer hem? Jo, jag antar att jag ska plugga. I umeå? Det är den stora frågan. Jag har tänkt mycket på det de senaste dagarna. Ska jag kanske söka lite stipendium till skolor här i USA? Vad ska jag göra?! That's the big question ...Sverige finns alltid kvar. USA finns alltid kvar. Hmm hmm hmm........ 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
SVERIGE, USA, SVERIGE, USA, SVERIGE, USA ?!  ?! ?! ?! 
 
 

Söndagsångest!

Kan inte förstå vad jag har ångest över??? Varje söndag har jag en deppig känsla. 
 
Har umgåtts med Casey hela helgen, vi har bl.a. varit på National air&space museum och på en outlet :)
 
Imorse fick jag med mig Mathilda på yoga och sen åkte vi hem och gjorde en god lunch, champinionomelett, tonfiskröra och sallad. Efteråt tog vi oss en promenad i de fina vädret. Sen har jag inte rört mig så mycket mer idag.  Blev fisk till middag som min värdepappa gjorde, smarrigt. 
 
Nu sitter jag och skypar med min nusse Linn, har gjort i 75min- saknar henne så! 
 
 
I fredags åt vi på Rosa Mexicano - de gör guacamolen mitt framför oss
 
 
 
 
 
 
haha passar mig perfekt...
 
 
 

22 Januari - min 22:a födelsedag!

Idag blev jag hela 22 jordsnurr! 
Igår tog min värdefamilj med mig ut på finrestaurang, de bjöd även med Casey, så söta! 
Fick presentkort och idag fick jag en födelsedagskaka! Fick presentkort av C och så ska jag få använda hans gamla Ipad, så snälll!!
 
Den senaste veckan har jag inte gjort annat än jobba och hängt med C. Igår var det "Martin Luther king, Jr. Day" plus the inauguration day! J hade ingen skola och lika så idag - Obama höll tal i The National Cathedral idag, det är vart J har sin skola så därför var hon ledig idag. 
 
Imorgon är det äntligen dags för vanliga rutiner!! 
Förresten, i helgen var det ca 15plus och sol, idag var det minus 6grader, tog en springtur och trodde att jag skulle få kapa av fingrarna, hade INGEN känsel även då jag hade vantar. Hur ska det bli när man kommer till Sverige och kylan där?? Har haft snö EN dag denna vinter går att tillägga! 
 
Puss&Kram och tack för alla födelsedagshälsningar!!! 
 
Gjorde köttbullar, mos och sås i fredags, alltid lika gott! 
 
 
Brunch med Casey. Första gången jag åt sötpotatispannkaka  - kan varmt rekommenderas! 
 
Så skönt... men så blev det massa minus grader.... 
 
 
 
 
 
 
Got a birthday cake tonight! 

Fredag!!

Idag ringde min vmorsa mig kl 12 mitt i maten, var tvungen att hämta J två timmar tidigare för hon hade spytt. Fick åka till doktorn och kolla, hon hade streptokocker. Nu ligger hon och sover och jag slutar väl om sisådär 2h! Ikväll ska jag ut och äta med Casey någonstans! 
 
Förresten, var så rastlös imorse efter frukosten så ställde mig och gjorde köttbullar, mos och sås. Så de var det jag njöt av till lunch :D
 
Pannkakslunch blev det i onsdags
 
 
 
 
Toby tröstar sjuklingen! 

15 januari

Denna vecka har börjat seeegt. Idag var jag tvungen att skjutsa J till skolan så kunde ej yoga. Regnet öser ner och ska göra hela dagen... jag åkte iallafall iväg och sprang 8km i skogen, så värt även om skorna och kläderna blev dyngsura.
 
Saknar Sverige gråa, regniga dagar som denna 
 
 
 
 
I söndags var jag Mathilda och Fanny på Ikea, köpte lite sylt ! :D 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wizards VS Hawks

Godkväll! 
Idag hade jag som sist min sista lektion så nu har jag mina 6 credits, känns för jäkla skönt!!
När jag kom hem runt 1.30 så blev jag sjukt sugen på pannkakor så 15 min senare hade jag mina pannkakor framför mig , GOOTTT som tusan! Tog mig en promenad i det fina vårvädret, det var ca 13g och sol, folk gick i shorts- njut!
 
Ikväll hade jag mitt au pair möte på Verizon center där vi kollade en basketmatch. Washington Wizards mot Atlanta Hawks. Hade med mig Luisa. Vi hade först kassa platser jätte högt upp. Smarta som vi är åker vi ner två våningar och snackar till oss platser där lite lätt! Wizards vann och de var första gången jag såg en stor basketmatch, var skooj!! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

LINN HEBRANT!!

När man inte har så mycket att göra så börjar man tänka. Ikväll har jag tänkt på framtiden. Vart ska jag plugga, vad vill jag verkligen göra? Det slog mig att jag kanske ändå vill plugga i Sthlm efter att ha bott i en storstad i ett år. Jag gillar när det händer grejer. Karlskoga är en stad jag verkligen INTE vill vara i längre speciellt inte när man är så ung-kanske när man blir äldre! 
 
Så, det står mellan Umeå och Stockholm. Jag har kommit in i Umeå två ggr vilket känns bra (men man kan aldrig vara säker att man kommer in igen). Läste lite om handelshögskolan i Sthlm-vilket är sååå svårt att komma in på. Kan alltid söka och se vad som händer. Finns både fördelar och nackdelar med Umeå och Sthlm, för många att rabbla upp här. En väldigt positiv om Sthlm är att min själsfrände Linn bor där. Det känns som att vi har känt varandra hela livet. Vi träffades på Svenska Ambassaden i Sthlm innan sommaren och så satt vi brevid varandra på flyget hit, hamnade i samma klass på au pair skolan och sedan dess har vi gjort sååå mycket ihop. Niagara fallen, hängt i DC, Hawaii, NYC och massa mer har vi att vänta!!! Vi ringer varandra varje dag och snackar om allt och lite till, hon är precis vad man behöver. Hon är ett perfekt exempel på hur en bästa vän ska vara. PUSS NUSSE love u!
 
Var tvungen att skriva om henne då jag precis läste på hennes blogg att hon hade skrivit värsta inlägget om mig, nästan så man får torka en liten tår. 
 
 
 
Flåt Linn, men minns du-Var det inte någon som ville ta kort på oss?? Vi skrattade så vi tjöt hahaha
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Några av alla tusen bilder och minnen vi har med varandra! 
 
 
 
 

200 days in the USA

Idag har jag varit här i 200 dagar, det är ju helt sjukt hur tiden går fort?!
 
Fick hämta min tjej kl 1 idag för hon hade slagit i huvudet på skolgården, och självklart var vi tvugna att åka till sjukhuset- när vi väl var där så sa hon själv: vad gör jag ens här?? ja ja, överbeskyddande amerikaner säger jag bara! 
 
Har bara varit hemma efter jag slutat jobba. Är sjuk, har varit de till och från ganska länge nu... har precis skypat med mitt hjärta Linn så hon fick mig på bra humör :)
 
Imorgon har jag min sista engelska lektion innan jag slipper tänka på att behöva ta några mer credits- tjohoooo
På kvällen har vi au pair möte, vi ska gå på en basketmatch :)
 
 
 
 
 
Hela familjen samlad för nattsaga haha 

Lunch med Mathilda & Banks

Idag har jag varit effektiv. Yogat, promenerat hunden, skjutsat hunden till hunddagis, sprungit med Solmaz, lunchat med Mathilda & Banks, handlat, lämnat tvätt, hämtat hunden, hämtat J från skola, skjutsat till och från Gymnastik, ja ni ser, busy day! 
 
 
 
 
 
 
Som ni redan har märkt älskar jag hundar haha........ och mat! 

7 januari

Här händer det inte mkt. I lördags var jag på min nästsista eng kurs, sååå gött att få alla credits och slippa tänka på dem sen. Har umgåtts mycket med Mathilda, vi har haft tacomys, kollat fotboll, fruktsalladmys osv. Försökte hjälpa henne med matte B också men det gick inte så bra, kort minne....
 
 
 
''
Kollade denna dokumentär, sjukt bra- ett måste att se!!( spec för amerikaner...)
Chicken Satay- var en favorit på Bali !! 
 
 
 
 
 
HAHA min gosiga nusse- nu har vi fått för oss att vi ska sluta äta massa godsaker. Får se hur det går!? 
 
Tur man har Toby om dagarna, hon är bra rolig ibland!! 
Jag och J gav henne tre popcorn hahah
 
 

2 januari 2013

Å herre min gud va fort tiden går. Har föresten glömt att nämnt att jag passerade 6månader här i USA 25 dec!! (eller de kanske jag sagt)
 
Idag var de första gången jag jobbade sedan två veckor, gick helt ok. När jag hämtade upp J på skolan fick jag största kramen, hon är världens goaste unge. Fick även ett till julkort (?) haha. Jag hade saknat min lilla J och TOBY som bara den!! 
 
 
 
 
 
 
 

NYC - New Year's Eve

Linn klippte mig på morgonen - ja, jag kände att ingenting kunde bli sämre än frisören jag gick till förra gången, hon är så duktig så min nusse! 
 
På dagen åkte vi och handlade inför middagen, men slöade, fixade oss och lagade mat. Vi tog tågen in till city runt 8. Vi hade VIP biljetter till West Terrace Rooftop på Empire Hotel (Chuck bass's hotell i gossip girl haha). Kön in var oändlig, vi köade i ca en timme och när vi väl kom in var det smockat. SÅ mkt folk på en bar/club har jag aldrig varit med om. Det var grym utsikt och jag är glad att jag fick fira in det nya året med mina tjejer :) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På tisdagen åkte vi tillbaka till DC vid 2.30pm. Linn sov över här och imorse hände SJUKASTE grejer, precis som i en film hahah!!
 
Jag skjutsade henne till Union Station. Precis innan jag släppte av henne så tog hon min mobil för att kolla adressen till min yoga studio. Tror ni inte fan att hon stoppar i min mob i sin väska efteråt... Jag upptäckte det när jag hade släpt av henne och likså hon. BÅDA fick panik. Jag körde fel och fick köra runt union station igen, tänkte då att hon kanske står där. De första Linn tänkte var: Ska jag skicka den med en taxi till yogan, ska jag posta den? NEJ tänkte hon, jag kan inte gå på bussen utan att ha lämnat den till Eva. Jag tänker i bilen på väg till yogan att hon säkert kommer upptäcka den när hon sitter på bussen och sen kan hon skicka den. När jag parkerar bilen vid yogan så hör jag hur Linn skriker: EVA JAG HAR DIN MOBIL. Då har hon tagit taxi till yogan (vi kom fram SAMTIDIGT), vi båda skrattar av gläde/chock och sedan har hon 7min på sig att ta sig tillbaka till bussen. Vi båda tänkte att de är kört. Fick sedan ett sms strax efter 7.30 att hon hann med. SATAN vilken tur. Nu i efterhand har vi skrattat som satan åt detta haha! 

NYC- lördag, söndag

Vi kom fram på förmiddagen till NYC, käkade lunch i centrum och sedan tog vi tåget ut till Long Island där Emilia mötte upp oss. Vi åkte till ett shoppingcenter och bara softade hela dagen. 
 
På söndagen tog vi tåget in till Centrum igen- strosade runt, hämtade upp våra biljetter inför nyår osv. Käkade sushi till middag och sedan åkte vi hem och softade, jag fick se när Redskins slog Dallas och kom till playoffs:D 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Teater och promenad

Förra fredagen var jag och Josephine på teater och sen tog vi en promenad vid Rock Creek trail. På kvällen kom Linn & Anna för att sova här och på lördagen gick bussen mot New York 5.15......
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Skype med pappa, Svea, Skruff och farmor
 
 
 

RSS 2.0