En vecka senare...

Ja för en vecka sedan var det Thanksgiving. Som TUR var så var Linn kvar i DC under helgen, hennes vfarmor bor två block från mitt hus, hur bra??? Vi två har blivit lite besatta av varandra, så kan de ju lätt bli efter att ha umgåtts så länge varje dag- tur vi kände så än att vi var trötta på varandra haha. 
 
Hela helgen umgicks jag till och från med min värdefamilj, Linn & Casey så det var helt okej. Hade lite hemlängtan också, men det hör väl till. Farmor blev sååå glad när jag berättade det haha. 
 
Jahopp, nu är det snart helg - vilket innebär första luciafirandet. Har jag sagt att jag ska vara med i ett luciatåg? However, vi är cirka 35 svenska tjejer/damer som är med, kommer att uppträda på massa olika ställen. Så hela dec kommer vara fullt upp, sen är det JUL, NYÅR & NYC. 
 
Puss&Kram 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Igår målade vi lite julpynt på fösterrutan, jag står för de två översta, vad tycks om min jultomte? ... HA HA! 
 
I förrgår frågade Jo - Eva, kan du stanna här i två år??
Så söt. Lite svårt att bara säga nej tyvärr de vill jag inte ....! 

Hawaii

Aloha! 
Går inte att beskriva hur bra veckan på Hawaii varit. Släktingarna hämtade upp oss på flygplatsen och redan första dagen kändes dem som våran familj. De har visat oss runt hela ön, vi har snorklat med coola firrar, sköldpaddor och sett en monkseal. Vi har varit på Luau och dansat hula, surfat, sett alla grymma ständer, hikat och haft så jävla kul med Ron & Sue!! De bodde vid Ewa beach, ca 30 min från downtown i ett sååå fint och stort hus. Vi har tagit ca 1500 kort så får väl försöka hejda mig när jag ska lägga upp här. 
Mahalo Ron, Sue & Linn för denna vecka!  :D 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Toby!

 
Måste bara slänga upp en video som jag och J tyckte var rolig haha!!
 
 
När J läste sin läxa så började Toby slicka på allt, filten, våra fötter osv, vi skrattade så vi grät! 
 
 
 
 
Ikväll gjorde jag spagetti & köttfärsås till middag, tänkte på lilla farmor då, vi brukade göra de varannan vecka eller nått ihop :D 

Weekend in PA

Helgen spenderades som sagt hos släktingarna i Kinzers, Pennsylvania. Vi tog min bil dit, åkte fredag kväll =) Var så skönt att komma dit, känns som att komma hem! Äntligen fick jag jag sova i "min" sköna säng!!! 
 
Efter frukost på lördagen åkte vi ut på en guidadtur / shopping med Sue. Emilie som följde med mig har aldrig sett amish-land förut och jag älskar att åka runt där i landskapen så det var bara mysigt. Vid lunch följde vi med Sue & Gene på picknic i deras kyrka och sen forsatte jag och Emilie att shoppa. Runt 4.30 kom vi hem, började trilla köttbullar, steka dem, gjorde potatismos, sås osv. Vi tog med maten till John & Carolyn så hade vi middag där med lite mer släktingar. De var sååå nöjda över maten. Och jag måste erkänna att mina köttbullar blir bara bättre&bättre haha! 
 
På söndag morgon tog vi en promenad, så skönt, helt tyst med bara fågelkvitter. Efter frukost blev det mer shopping och till lunch åt vi leftover från gårdagen men denna gång med lite andra släktingar. Vi gick över till amish-grannarna så Emilie fick se en Buggy osv, de är så trevliga och vi är alltid tillåtna att ta kort där (vissa amish tillåter inte det). Runt 1.30 åkte vi hemåt, kändes inte kul, hade velat stanna några dagar till. 
 
Kl 5 kom Mathilda och hämtade upp mig, vi åkte ca 30 min bort till en tant för att öva luciasånger, ska nämligen vara med i ett luciatåg här :D 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fredag November 9

Efter yoga, frukost och promenad i solen var jag pigg som en lärka. Åkte till Mathlida för lunch. Hon är en svensk aupair jag träffade för första gången förra söndagen. Vi går i två olika au pairgrupper men bor ca 5 min från varandra, hon kom 4 juni och jag 25 juni, helt stört att vi inte träffats förens nu. Fick gosa med deras valp, aaaw så liten och fluffig! 
 
J slutade skolan redan vid 1 idag. När vi kom hem tog vi en scooter tur, sen fick Toby följa med på en tur också. Underbart höstväder dagen till ära. Nu har J gymnastik. Ikväll åker jag och Emilie till släktingarna i Pennsylvania. Ska bli så mysigt att få komma till amish-land  :D
 
 
 
 
 
Girl scouts 
I love J's cap haha! 
 
 
 
 

thursday evening

Yippie, imorgon är det HELG! Denna helg ska jag och Emilie åka till mina släktingar i Pennsylvania  :D 
 
Veckan som varit har gått super fort, vilket betyder att det snart är dags för Hawaii. Om exakt en vecka så är vi där, can't wait!!
 
 
 
 
Jo lär sig svenska, vi gör en svenskbok! :D
 
 
Kvällsfika med Mathilda i Bethesda, jul feelings! 
 
Totally satisfied after her delicious breakfast...She caught a mouse and ate it haha
Lazy days at the coach 
 
 
Åkte till skolan för att hämta upp J vid 4.30. Då ville hon ha en playdate med Ella, då var det bara att åka hem igen och hämta upp henne vid 7. Inte många timmars jobb för mig idag inte...
 
 
Fick hänga med Toby istället. Hon är bra go när hon sitter i trappen och väntar på att man ska komma hem. Förlåt för alla hundbilder men hade inte mkt mer att bjuda på ! ;) 

Election day 6 Nov

Nu är det fullfart med val. Äntligen kan man väl säga. Alldeles för mycket tjat, reklam osv om valet här. De smutskastar varandra nå grymt mycket. Jag kan säga att jag inte har några åsiker. Det kommer bli väldigt jämt är en sak som är säkert iallafall! 
 
Igår träffade jag en svensk au pair - Mathilda. Hennes värdefamilj hade precis köpt en liten valp. Awwww såg ut som en liten isbjörn, ville ta med den hem. 
 
Nej, nu ska jag fortsätta kolla på valet. Dock kommer det kanske inte vara klart förens i morgonbitti. I t.ex. Californien håller de ju fortfarande på att rösta.  HEJHOPP
 
 
 
 
 
 
 
 
fy17 va kallt det var imorse...Hittade ingen isskrapa så jag fick använda fingrarna haha 
 

Söndag 4 nov

Kl åtta steg jag upp för en liten promenad i den friska(kalla) luften. Kl 10 tog jag bussen till Dupont Circle för yoga och sen mötte jag upp Lucia för lunch. Hängde med henne i ca 2h och sen åkte jag hemåt för jag hade au pair möte. Denna gång var det på ett poliskontor. En polis berättade om säkerhet osv, allt man redan vet men de var helt ok. 
 
Det var min helg det, nu ska jag slå på veckans avsnitt av solsidan, tjoheeeej
 
 
 
Är sjuuuukt taggad på Hawaii!!!
 
 
 
 
 
 

Lördag 3 nov

Vaknade upp med lite ångest över att inte ha någon plan alls, drog ett iväg ett sms till Emilie. Smed en plan på fem min. Åkte till henne (Arlington), sen tog vi hennes bil till Alexandria (Virginia), det är en liten mysig stad och ligger ca 10km söder om centrala DC och är den äldsta stan i DC-området. Vi strosade runt på de mysiga gatorna, nere vid hamnen och tog oss en kaffe i kylan. Åkte hem till Emilie för lunch och sen begav jag mig hem för jag skulle jobba kväll. Började jobba 5pm. Runt 9 kom Emilie och en till tjej hem till mig, vi kollade bara på tv, hittade dock inget bra på tvn, men alltid trevligt med lite sällskap. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En liten del av Emilies bautahus! 
 
 
 

Fredag 2 nov

Hämtade upp J från skolan redan vi lunch. Jag gjorde spenatsoppa, koktägg, och krispig bacon, passade bra i kylan. Jag fryser konstant här. Måste införskaffa mig en vinterjacka ( OBS, visa inte detta för farmor, hon tjatar om att jag har för många jackor redan) ! ! ! 
 
Efter lunch åkte vi till en affär och köpte presenter till Larry för han fyllde år. Vi köpte en polotröja, en kokbok, en ny vitlökspress och en vattenflaska med ett sugrör (har en sådan, och han har alltid velat haft en likadan). 
 
Sen åkte vi iväg på gymnastik och direkt efter åkte vi på dinner med Larry, till en av hans favo restaurang, ett BBQ place. På kvällen träffade jag en au pair som bara varit här två veckor, Linda :) Tog en en öl/vin och snackade om allt och inget, mycket trevligt. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Here we go again! Halloween 31 October

Imorse åkte jag och yogade, sprang och handlade och sen var det dags för Jo's halloween party i skolan. Sen ville hon så gärna att jag skulle gå trick or treat med henne så det var bara att slänga på sig pippi långstrump outfitten igen! Gick runt i ca 2h och vi fick ton av godis...frös till en isbit, och känner mig fortfarande som en, kan knappt röra mig. 
 
 
Gooomorgon Washington DC 
 
 
 
 
 
Lätt skönaste grannarna! De satt ute och drack drinkar och väntade på alla. Gubben - Saaay - Gin and Tonic hahaaa
 
 
 
Here's the sprider dog! 

RSS 2.0