Yom Kippur, scooter, gymnastics

Igår kväll så kom det över en familj på middag, vi åt judisk mat osv innan de skulle till ett tempel. Efter middagen igår så började dem fasta vilket de gör i ett dygn. 
 
J gick inte till skolan imorse eftersom de gick till tempel igen. Jag var iväg på yoga imorse och sen sov jag lite innan lunch och sen åkte jag på lite ärenden, bla. till Mac och köpte mig lite smink och borstar (inte så bra för min plånka dock) men lätt värt ändå. På eftermiddagen så drog jag och Josie på oss våra SWE tröjor och drog ut på en liten skotertur, lekte i hennes lekrum, sen tränade vi gymnastik för hela slanten nere i källaren haha. 
 
Nu på kvällen blev vi bjudna över på middag hos grannarna (som också är judar). Vet inte hur mycket folk det kan ha varit där, runt 20-30 pers kanske :) 
 
Imorgonbitti ska jag skjutsa J till skolan för Larry åkte till Californien idag. Måste börja packa inför fredagen också då det bär iväg till Niagara fallen :) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tre månader i USA!

Idag har det gått exakt tre månader sedan jag lämnade Sweden. Tiden har sprungit iväg och fortare lär det gå.... 
 
Har inte så mycket att skriva från de senaste två dagarna. Efter att Anna åkte hemåt igår så gick jag på yoga och sen hämtade jag J, hon hade piano och sen slutade jag. 
 
Imorse gick jag på yoga också, sååå kallt ute på morgonen nu, var ca 12 grader. På förmiddagen sprang jag i skogen, lagade lunch. Sen åkte jag och hämtade upp mat för kvällen (ska fira Yom Kippur - Day of Atonement - försoningsdagen). Sen storhandlade jag, hämtade upp Toby från day care och sen åkte jag och hämtade upp J, och nu är hon på gymnastics. Förresten kom mitt efterlängade paket idag, massor med nya mysiga höstkläder, ett par kängor mm =) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Virginia- Richmond, North Carolina - Wilmington

I fredags runt 8pm började jag och Anna våran road trip till Linn för att sova där. Kom fram runt 11pm, hon bodde i världens slott!! Gick upp kl 5, fick ca 2h sömn...åt frukost och sedan bar det iväg mot Wilmington. Tog ca 4,5 h från Linn. Anna är heeeelt bestatt av "one tree hill" så hon hade gjort seriösaste schemat på vad hon ville se. Så vi åkte till något College, River court (någon basket grej,som de hade tagit bort), någon idrottshall, och sen till massa hus. Vi mötte upp Casey för lunch och sen åkte han runt och visade oss massa. Åkte förbi  Jackie Burch som är casting director, tydligen jätte känd.  
 
På eftermiddagen softade vi lite vid poolen som är vid Caseys hus, alltså området var som värsta resorten, sjukt fint. Spelade även lite tennis innan vi drog oss för att duscha och göra iordning oss för kvällen. Mötte upp C vänner nere vid beachen där vi åt middag, sedan forsatte kvällen till en bar/club. Rolig kväll!!
 
Söndagen var allmänt seg, vi softade mest, åkte och kolla på lite mer one tree hill grejer, bla. 6th Street Bridge, som är med i massa filmer osv. Jag som aldrig sett one tree hill tyckte de var de roligaste på hela visiten.
 
Vi tog vårt pick och pack och begav oss hemåt kl 6pm. Skulle stannat hos Linn igen men kände att de var skönare att åka hela vägen hem till DC. Fastnade dock i trafiken pga. vägarbete i ca 45 min, men hem kom vi runt 1.30am. 
 
Annas schema ... haha
 
 
 
 
 
Ett av alla hus Anna ville se, detta är Brooks hus eller nått!? 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Redan fredag!

Denna vecka har flytit på som vanligt. Det bästa med denna vecka är att Jennie tog körkort, så stolt över dig!!! :) 
 
Nu sitter jag här och skriver medans Josephine har gymnastik. Slutar om en timme och ikväll kommer Anna och så ska vi åka till Linn i Virginia och tidigt imorgon bitti åker vi till Wilmington i North Carolina. Det är typ Annas största dröm eftersom de har spelat One Tree Hill där (själv har man inte sett ett enda avsnitt). Hon har iallafall gjort vääärsta schemat på vad vi ska se osv. Ser fram emot en guidad tur av henne. 
 
 
Min söta skol-tjej
 
 
 
 
 
 
 
Tänkte på dig Jennie när jag gjorde bananpannkaka! 
 
 
 
 
 
 

Oväder och tornadovarning

Igår till middag åt vi kronärtskocka och fisk, L fortsatte med judisk mat. Första gången jag åt en kronärtskocka (tror jag). 
 
Igår morse på yogan var jag den enda personen plus instruktören, fattade inte varför, men det slog mig idag att det måste varit pga. judiska nyåret.. Sprang även med tyska au pairen Felix. 
 
Imorse var jag på yoga igen, dock inte ensam haha. Tisdag morgnar är det en grym instruktör, var värdens pöl av svett efter mig.. Efter frukost så sprang jag med Solmaz. Regnade lite smått och blåste storm.. Men det var ingenting mot vad det gjorde på eftermiddagen. Hämtade upp Toby och då började det verkligen spöregna, så vi fick vänta inomhus ett tag innan vi kunde gå till bilen. Var även tornado varningar men på kvällen var det lugnare än på eftermiddagen. J hade kinesiska idag så hämtade henne 4.30 och så åkte vi direkt till gymnastiken. 
 
Nu har jag precis kommit hem från Barnes & Noble där jag tog en kaffe med Emilie, mkt trevligt:) 
 
 
 
 
Toby hittade en ny vän på våran promenad, en brandman haha 
 
 
 
 
 

Rosh Hashana (Judisk nyår)

Ikväll har vi firat Rosh Hashana som är judiska nyåret. Larry är jude så de bjöd hem en till familj där pappan i familjen också är jude. Vi åt massa mat, drack champange och rosé. 
 
Denna dag ska judarna se tillbaka på sina liv och tänka efter om de följt Guds lagar och genom bön och önskan att bättra sig kan man få Guds förlåtelse. Vi åt äpple som vi doppade i honung, för att önska ett gott nytt år. Sen åt vi kyckling och massa andra saker. Imorgon ska familjen gå till något tempel och sen om 10 dagar så är det "Jom Kipur" , på denna dag ska man be andra människor om förlåtelse för vad man gjort under året och försöka förlåta dem som gjort en själv något ont. Det är en fastehögtid så judarna får inte äta något från solnedgången på Jom Kipur-kvällen till solnedgången nästa dag. 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vecka 37

Veckan som varit har sprungit iväg som alla andra. Fyra morgnar denna vecka har jag gått upp 5.25 för att gå på yoga plus lagt mig sent, så nu är jag sjukt trött (men det hindrar inte mig från att gå upp 5.25 imorgon också) 
 
J:s alla aktiviteter har dragit igång på riktigt nu. Måndagar har hon piano, tisdagar&fredagar - gymnastik, lördagar - ridning. Sen veckan som kommer så har hon kinesiska två ggr i veckan (plus att hon läser spanska)... 
 
Jag har börjat sprungit med Solmaz två ggr i veckan. I onsdags sprang vi tuff terräng lite dryg 8km och i torsdags sprang vi lite drygt 11 km. Det är så kul att ha någon att springa med :) Och hur stor är chansen att vi stötte på varandra på just samma plats i skogen och att hon är från sverige? 
 
Igår hade J födelsedagskalas för 14 tjejer som går i hennes klass. De var på en musikstudio och spelade in en skiva haha!! På eftermiddagen kom Anna och så följde vi med till favo kinarestaurangen för middag. Senare under kvällen hämtade vi även upp Linn och så sov dem här. 
 
Idag var sista lektionen av Niagara fallen kursen, sååååå gött. Alla redovisade sitt arbete plus att vi fick massa mer uppgifter...
 
Lägger upp bilder från veckan! 
 
 
 
 
Vi gjorde kokosglass
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Josephine's 7th birthday!

Imorse öppnade J hennes presenter. Av mig fick hon en stooor nallebjörn och av K&L fick hon en kamera och en klocka. 
 
8.30 så mötte jag upp en tjej jag träffat, eller tjej och tjej, hon är 33 år och kommer från sverige men har bott här i 16 år. Mötte henne första gången i skogen, så vi har börjat springa ihop, sååå kul :D
 
Efteråt så väntade jag på att piano teknikern skulle komma, han skulle vara här 10.30 men kom sisådär 3h senare, HERREGUD, vad är det för fel på amerikaner. Det är tredje eller fjärde gången detta händer. Säger man en tid så gäller den tiden, idioter!! Skulle träffat två andra au pairer men det blev det inge med..
 
Efter skolan så övade J lite handstående och så lekte vi med hennes stora björn haha. Till middag hade Larry gjort Chili, möms. Och till efterrätt blev det mina cupcakes, de var såå goda. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Full rulle!

I måndags var det första gången som jag frös sen jag kom typ. Grejen är den att det är ca 25-30 g i skuggan men det är friskluft, innan har det bara varit kvavt och fuktigt. Så nu kan man gå ut utan att det ser ut som man har badat när man kommer in igen =D J började med piano lektion i måndags, en lärare kommer komma hit varje måndag (de har ett piano hemma). Skypade med min bästa Jennie också ♥
 
Imorse gick jag till yogan kl 5.45, var bara 12 grader, burrr. Yogan var så jädra bra!! Efteråt tog jag en promenad innan städerskan kom. Sen åkte jag och storhandlade, åt lunch, skypade med pappa, farmor, Erik, Eva & Nikko, sen kom det tre arkitekter för att kolla på huset (de ska renovera källaren, min våning och altanen). Sen åkte jag och hämtade J hos en kompis och direkt åkte vi till gymnastiken. Kom hem runt 7.20 och som tur var hade jag redan förberett maten innan jag åkte, J blir sur som en citron när hon inte får mat i tid (precis som mig hihi). 
 
Igår kväll så slängde jag ihop en smet till cupcakes och idag gjorde jag klart dem. Chokladcupcakes toppad med vitchoklad samt jordgubbar, hallon, blåbär, choklad, kokos.. Ska bli spännande att se va de smakar eftersom jag bara hittade på ett recept. Så, imorgon fyller Josephine 7år, därav jag bakade cupcakes till min lilla cupcake (hon älskar det). 
 
 
 
 
 
 
Toby har blivit biten av en annan hund, så hon har två stift i sitt sår (därför hon går runt med en kon på huvudet)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pennsylvania

Imorse steg jag upp kl 7 och yogade lite innan frukost. Sen följde jag med Sue & Gene till Cherry Crest Adventure Farm för Church Picnic. Jag är ingen som gillar att gå till kyrkan direkt men detta var ganska så skoj, deras kyrka har ett eget band, så de spelade och alla sjön och sen blev det BBQ till lunch. Sen var det massa aktiviteter för alla vuxna och barn. Vädret var perfekt också. När vi kom hem så tog vi oss en nap innan jag åkte hemåt mot DC igen. Hade så gärna velat stanna längre. Älskar att vara hos släktingarna, alla är så goa och jag älskar deras hus, så mysigt. Och sen så är jag så fascinerad av Amish, så fränt att alla deras grannar är amish. 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

Pennsylvania - kärt återseende

I lördags morse tog jag bilen mot Pennsylvanina och mina släktingar. Tog 2h & 20 min att åka till Sue & Gene, inte farligt alls för att vara här i USA! När jag kom fram fick jag en kopp kaffe och hemmagjord yoghurt, yum! Jag och Sue fixade iordning lunch och åkte till Kyrkan som de är medlemmar i, Gene var där och byggde på en ny byggnad så vi tog med lunch till han och en till. Sen blev det shoppppping, gick lös inne på Nike som vanligt.. och sen hittade jag den perfekta presenten till Josie! Träffade även deras Amish-grannar igen, så kul:)
 
På eftermiddagen åkte vi till John & Carolyn, det var så kul att träffa dem igen. Vi tog med dem till Mark & Diane och jag körde dem i deras gamla Merca, ni kan inte ana hur lycklig John var haha! Vi grillade burgare där och sen åkte i vi hem och satt och snackade kvällen lång. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Borta bra men hemma bäst!

San Francisco var grymt som alltid men dock välidigt kallt. Är skönt att vara tillbaks i DC. Denna vecka började Jo skolan. Så denna vecka hämtar jag henne kl 13 och jobbar till 19-20. Detta betyder att den enda gången jag kan gå till yogan är 6.30, så igår gick jag upp 5.20, var forfarande mörkt ute när jag gick till metron!!  Från och med nästa vecka slutar hon skolan runt 15-16 så det blir skönt :)
 
 
 
 
 
Igår åkte jag och hämtade Toby på farmen som hon var på när vi var i SF, hon var överlycklig när hon såg mig =D 
 
 
Larry gjorde grymma burgare i måndags, det var Labor day, röddag. 
 
 
 
Jo hade en playdate med Ella igår!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag efter springturen tog jag fram min TRX som jag inte har använt på år och dar, skärpning Eva! Tillbaks till DC innebär också svett svett svett, det är så fruktansvärt varmt, och denna vecka är det såå fuktigt ute! Phjuuuuu längtar så tills det blir vår! 
 
 

Belvedere, Sausalito, Berkeley, San Francisco

De senaste dagarna har vi varit lite här och där så jag tänkte bara lägga upp bilder från alla möjliga ställen. 
 
Idag är det sista kvällen här i San Francisco, vi hade middag på en av de bästa restauranger i hela USA, och yes, maten var verkligen utsökt. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0