Delaware!

I fredags när jag hämtat upp J så gjorde vi en kladdkaka som vi pyntade med olymiska ringarna. Vi käkade middag framför opening ceremony. Sen packade jag väskan för helgen och la mig.
 
På lördag morgon åkte jag runt 7 mot Delaware där jag tillbringade helgen med några av skäktingarna från Pennsylvanina. De var där med deras motorhome och Sue & Gene sov i tält. När jag kom fram fick jag lite kaffe och sen begav vi oss till beachen. Där spenderade vi någon timme innan det blev regn, åska och blixtrar. De visade mig runt, åt på Delawares bästa glass ställe osv. När vi kom tillbaks till campingen så gick jag, Sue & Luanne en trail innan det var dags för BBQ. Efter middagen så började det regna, åska osv igen så då satt vi under tak framför en eld och pratade, avslutade kvällen med kortspel. 
 
Åkte hemåt mot DC runt 10 imorse och nu får jag se vad jag ska hitta på resten av söndagen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Outdoor movie night!

Igår frågade Emelie om jag ville hänga med och kolla på bio utomhus. När jag slutade tog jag metron till Crystal City där de mötte upp mig. De visade "The proposal", var riktigt mysigt att ligga utomhus på filtar och kolla på film med massa andra folk. 
 
Idag efter jag skjutsat Josie till Camp så åkte jag med bilen på service, sen hem för lunch och sen hämtade jag henne kl 11.20, hon hade en playdate, poolparty hos en kompis som bodde mitt i centrum... Där var vi från 12-15. Vägen hem blev väldigt förvirrande då GPS-fan krånglade till det. Vi åkte och storhandlade direkt innan vi åkte hem. 
 
Till middag gjorde jag kycklingburgare och blomkålsmos och Josie sa att hon älskade det (det gjorde jag också) ha ha
 
Mötte nyss upp Anna vid metron, hon kom hem från Virginia (hon hade kvar sin bil här), så jag vinkade adjö innan hon drog hemåt till Pennsylvania! 
 
Nu är det snart natten för mig, trött,tröttare, tröttast! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bilder från helgen!

I lördags gick jag och Anna först till Vapiano för middag och så satt vi där och drack lite drinkar osv till kl 23, sen drog vi till en club som hette Lima, avslutade kvällen med en annan club som hette Opera eller nått. Vi kan iallafall konstatera att DC levererar bra clubs! Tog sista metron som gick vid 3, sen somnade vi gott. Gick upp kl 9 och åt frukost innan jag skjutsade Anna till metron, hon skulle ta bussen till Virginia för att hälsa på Linn i några dagar (AVIS!!!). 
 
Innan lunch följde jag med Josie och Larry till en lekpark där vi spelade lite basket. Efter lunch blev det några timmar vid poolen och kvällen avslutades med BBQ, några vänner till familjen kom över.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Helg igen!

I torsdags när jag slutade mötte jag upp Luisa vid Dupond Circle så drog vi till Vapiano för en kaffe, träffade lite trevligt folk och hängde där till ca 22.30, när vi skulle dra oss hemåt så kom de världens storm, regnet öste ner och det åskade och blixtrade..Blöta som hundar blev vi haha!
 
Igår när jag hämtade Josie så gjorde vi äppelpaj, det skulle bli en överraskning till föräldrarna. Vi äter alltid ute på fredagarna så istället för att ta dessert på restaurangen så var idén att gå hem och äta. 
 
På kvällen åt vi på en mexikansk restaurang, de serverade oss guacamole (som de gjorde mitt framför oss), och maten var super god. Sen åkte vi hem till pajen och min hemmagjorda glass, mums. 
 
Har precis käkat frukost och ska snart dra iväg på yoga. Och i eftermiddag kommer Anna, vi ska prova hur utelivet är här i DC. 
 
På återseende! 
 
'
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fyra veckor i staterna

Är redan inne på v fyra här i staterna, tiden springer iväg, redan... Börjar bli lite stressad över allt man ska hinna med (platser att besöka osv).. 
 
Mina veckor ser ungefär likadana ut. Nu under sommaren så skjutsar jag tjejen till camp, hämtar henne, och sen gör vi nått, lagar middag osv. Sen är jag ledig i princip varje helg, måste börja planera helgerna lite bättre!
 
Igår ringde jag John, min äldsta släkting här i USA, han vart sååå glad, jag ringde verkligen rätt dag för Carolyn fyllde 86 precis igår! 
 
Igår provade jag ett nytt yoga ställe, var såå mkt bättre än första, ska dit idag igen! Nackdelen är att det ligger i Dupond Circle, tar 15 min att gå till metron, sen ca 6 min med metro sen en liten till promenad, äsch kan det vara värt!
 
Nu ska jag snart snöra på mig springskorna,tjingeling!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Helgen som varit

I lördags mötte jag upp Anna vid Westfield Montgomery mall där vi spenderade dagen med shopping, mkt trevligt:) Åkte hemåt runt 15 och vid 17 kom min LCC Karla för möte. Det tog ca 45 min och sen följde vi med familjen till Virginia där vi hade picknick och kollade på raketer (som egentligen skulle varit på 4th of July, men sköts upp pga stormen), super mysigt. Vi kom hem runt 22.30 och då kände vi oss trötta, planerna var egentligen att gå ut men vi orkade verkligen inte, blev sängen och lite serier istället! :D 
 
Imorse åt vi frukost och grejade innan Anna begav sig "hem" till Pennsylvania igen. Jag och Larry åkte och storhandlade och sen åkte vi till deras club för lite poolhäng. Rundade av kvällen med mat på en Kinarestaurang.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vardag i DC

Den här veckan har sprungit iväg fortare än fortast! Igår kväll träffade jag Emelie, träffade henne i Stockholm på Amerkanska ambassaden, hon kom en vecka efter mig. Tog bilen dit och det var min första skräckupplevelse, är glad att jag kom hem utan att krocka haha! 
 
Idag tog jag och Josie metron till Downtown där vi mötte upp Kerry&Larry för middag (som varje fredag). Åt på en nyöppnad mexikansk restaurang som hette District tacos, yummie. Sen gick vi till Kerrys kontor, hon ville visa mig vyn från deras terrass, den var grym! När de gick vidare för dessert så mötte jag istället upp Luisa för en kaffe. 
 
Nu har jag precis kommit hem, ska snart lägga mig för imorgon är det äntligen dags för lite shopping- med ANNA!! yey! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Första Au pair möte

Igår hade jag mitt första au pair möte, vi träffades vid Dupont circle. Karla som är min LCC bjöd alla på tårta för att någon fyllde år. Tror vi är ca 35 st i min grupp, jag är den enda från Sverige. Träffade en trevlig tjej från Tyskland som jag hängde lite med :) 
 
Igår gjorde jag blomkålsmos, Josie älskade det (fast att hon inte tyckte om blomkål)... Igår var det dags för mig att ta över bilkörningen, Vivi åker ju på onsdag så lika bra att lära sig vägarna. 
 
Imorse var jag ute och sprang, hittade en skog som jag definitivt kommer återvända till, var suveränt! Annars har det inte hänt så mycket mer. Fortfarande lika varmt, puuuh längtar till hösten! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tunnelbanan här i DC är så fräsch om man jämför med NY och Sthlm! 

Washington DC

Nu har jag varit i USA i exakt två veckor, tiden går fort! 
 
Veckan som varit har jag varit med och kollat hur alla rutiner går till med deras förra au pair Vivian. Så idag körde jag till skolan eftersom Vivi ska åka på onsdag. Dagarna rullar på, tränar, jobbar, träffar folk osv. Igår åt jag lunch med Luisa, en tjej från Schweiz som jag träffade i NY, mycket trevligt :) Imorse körde jag mitt andra yogapass här, ska prova den yogastudion i tio dagar och sen ska jag pröva en annan som verkar bättre. 
 
Nu ska jag plugga lite teori, såå tråkigt att behöva ta körkort här, men det är tydligen lättare än teorin i Sverige så det är ju bra. Idag är det första dagen som det är moln sen jag kom, SKÖNT att slippa svettas hela tiden haha! 
 
Lite bilder från förra veckan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

4th of July Washington DC

Jag startade nationaldagen med en otroligt svettig 50min springtur i stan (måste hitta en skog snarast!!) Sen körde jag lite bil med pappan och så tog jag metron till downtown där jag möttes upp av Hanna och Isabella. Vi såg paraden, den höll på i över en timme och den var grym! Men det var sjukt varmt. Sen åt vi lunch, strosade runt osv. Gick in på National museum of natural history för att svalka oss lite och sen tog vi metron till Rosslyn där vi åt middag och sen gick vi till en park där vi satt och inväntade alla raketer med hur mycket folk som helst. Det var sjukt mäktigt!
4th of July var verkligen kul att få uppleva, spec här i DC, de säger att det firas som mest här :)

Washington DC

Jag och Anna hamnade på samma buss från skolan tills där vi skulle bli upphämtade av familj osv. Vivian hämtade upp mig, åkte hem och åt tacos och sen mötte vi upp hennes vänner på starbucks. När vi skulle åka hemåt runt 23 så började det åska, blixtra, regna och blåsa som tuuuusan. Helt galet, kändes som bilen skulle välta och det var träd överallt. När vi närmade oss vårt område så såg vi att det var kolsvart, så vi hade fått strömavbrott, vi var själva hemma med en rädd skällande hund.
På lördagen kom familjen hem från Alaska. De var hur trevliga som helst. Vi åkte ut och åt på restaurang med deras vän och så skulle vi sova där, men när vi kom hem så hade vi fått elektrisiteten tillbaks, efter 24h. Fortfarande hushåll som inte har elektisitet. http://www.cbc.ca/news/world/story/2012/06/30/us-storms.html om någon vill läsa :D
Igår var min första jobbdag, följer bara med den gamla aupairen och ser hur allt går till, är mycket ny information som ska in i skallen så jag är sjukt trött på kvällarna.
I förmiddags åkte vi till Josephines skola och kollade på deras parad de hade. Imorgon är det USA:s nationaldag, det är sjukt stort, spec i DC! :D
Nu ska jag åka och fixa ett bankkort och ikväll har familjen bjudit hem vänner för middag.

RSS 2.0