Riverside 29 nov

Efter morgondagens promenad och frukost åkte vi till ett ställe där man gör naglar osv. Frida gjorde fejknaglar och Diane gjorde pedikyr & manikyr och jag tog bara lite fotvård. Sen gjorde vi våran absolut sista shopping...När vi kom hem började vi packa, sen gick vi och kollade solnedgången innan det blev lite mer packning, det ser ut som att vi får med oss allt faktiskt, kan inte fatta hur?! Har packat lite grejer i vakumpåsar, fränt hur litet allt kan bli. Vi ringde till John & Carolyn och pratade ett tag, sa hejdå osv. sen ringde vi Sue & Gene. Därefter dök Kim & Will upp för att säga hejdå till oss och sen började vi klä julgranen, samtidigt som vi lyssnade på julmusik, så himla mysigt! Första julkänslan för i år... Men hur kul är det att komma hem till Sverige när det inte ens är snö???? :(
I morgon åker vi till LAX runt 15.....

Hollywood 28 nov

I morse tog vi metrolink till Union Station och därifrån subway redline till Hollywood. Strosade runt där ett tag, hoppade på en guidad tur som visade oss runt överallt. Jag som varit där två gånger förut föredrar att glida runt i egen bil faktiskt, och jag kommer nog inte åka till Hollywood någongång mer i mitt liv, det räcker att se EN gång. På eftermiddagen tog vi tåg tillbaks och nu sitter vi och kollar amerikansk fotboll och har matkoma. Linda & Ray kom över på middag, idag serverades det grillad lax, mmmm så gott! Diane har julpyntat idag när vi har varit borta, så himla mysigt. Nej, ska man börja med lite packning ikväll kanske?? Idag är det våran näst sista natt här, sorligt :( !!!!!

''
Nu pratar vi med Donna i telefonen, får nästan tårar i ögonen, gud vad jag kommer sakna mina goa släktingar :(

Pismo beach/Riverside/Palm spring 25-27 nov

När vi åkte hem från Pismo beach valde vi att ta PCH (pacific highway 1) till Riverside. Så fint att åka längs kusten. Tog många mer timmar än andra vägen men det var det värt. Igår var det 26 grader och strålande sol, vi la  oss i solen för andra gången på våran trip, låg på Dianes garageuppfart i kanske 1h, hon tycker vi är sååå konstiga, de tycker det är kallt nu... Efter lunch åkte vi och gjorde våran sista shopping..Jag kommer bli väldigt förvånad om jag får i allt jag har köpt i mina väskor haha. På kvällen kom Will hit och så åt vi grillat. Sen satt vi alla fyra i vardagsrummet och skypade med varandra.. Sen ringde Dianes bror, kul att få prata med han, han var lika trevlig som alla andra släktingar :) Sen blev det lite kort och så satt vi bara och pratade till kanske 2.
I morse tog jag en springtur på golfbanan, var uppe med tuppen, första gången jag slapp oroa mig över att få en golfboll i huvudet. Sen åkte vi och hämtade upp Linda och sen vidare till Palm spring där vi har spenderat dagen hos Dianes bästa vän Marla. För att ens få åka in i området behövde man uppge namn så att de visste att man kände någon där. Åå herre vilket hus de hade, de har renoverat hela huset själva, mexicanstyle, kändes som att man var på hotell. Jag och Frida busade med lilla 3-åriga John vid poolen&jacuzzin ett tag. Sen har vi bara umgåtts och runt 18 åkte vi hemmåt. Hamnade i söndagstraffiken vilket innebär stopp... tror det tog minst 90 min längre än vägen dit.
Slänger upp lite blandade bilder från våra senaste dagar. GODNATT

Pismo beach 24 nov

Thanksgiving

I morse tog jag mig en promenad i bergen, vilka jäkla vyer, kan lova att jag drömde mig bort om att ha ett hus här. Efter frukost tog jag och Frida bilen till Pismo Pier, hängde där i flera timmar.. Sen mötte vi upp Donna, Diane, Donna och hennes barn och barnbarn mm. Spelade Volleyboll, kollade på delfiner som hoppade ute i havet. Runt 16 gick vi till huset och skulle börja göra i ordning inför middagen och vi var ett gäng som gick ut till piren igen, när vi kom tillbaks var det kolsvart i köket, en propp hade gått och ingen hittade proppen, så de ringde efter en elektriker, tillslut hittade vi proppskåpet, BAKOM en tavla, hur smart? hahaha.. Alla var hungriga och upprörda men tillslut fick vi våran thanksgiving middag, mm mm kalkonen var bäst! På kvällskvisten spelade vi Texas Poker. Mycket rolig/mysig dag, hoppas man får vara med på fler thanksgiving, varför har vi inte det i Sverige? hihi

Porterville / Pismo beach 22-23 nov

Vägen upp till stugan vi skulle övernatta i var sååå fin. Efter att vi hade packat in allt i stugan så tog vi bilen upp mot bergen för att kolla på redwoodskog och så att jag kunde få vandra lite men det var så mycket snö så vi hade bara kunna åkt ca 1 mil upp och då kände vi att det inte var någon idé. Åkte till stugan igen, tog en liten promenad och sen somnade jag ute i eftermiddagssolen. Till middag käkade vi broccolisoppa, färsk lax & majskolv en salig blandning men ack så gött. Och kan ni gissa vad vi gjorde sen? Spelade hand&foot och så kollade vi på tv. Det var ganska kallt i stugan så alla låg nere framför brasan. Jag sov på golvet, Frida i en fåtölj, Donna & Diane i en varsin soffa haha.
Vi har inte så tur nu, först började Fridas kameralins att krångla och sen dog min display. Så imorse åkte vi till Costco för att fixa med min kamera som gick sönder, så jag fick en ny.. Sen åkte vi vidare mot Pismo beach. Mötte upp Donnas dotter/barnbarn & barnbarnbarn nere vid stranden.
Nu har vi nyss kommit fram till huset, åkte vilse typ tre gånger så tillslut tryckte Donna på garageknappen och åkte runt och gissade vilket hus det var, och vips så öppnades ett garage. Huset är bautastort, tror det är typ 8 rum, kök och två badrum. Imorgon är det Thanksgiving, och vi har glömt kalkonen i Porterville så i morgon får vi åka på kalkonjakt och hoppas på att det är någon affär öppen.

Porterville 21 november

Igår tog vi vårt pick och pack och åkte till Porterville för att hälsa på Donna. Vårt första stopp blev hos Linda för att hämta upp lite nybakade Biscotti och lite färska apelsiner från hennes träd. Vägen hit var helt fantastiskt vacker. Allt från berg, åkrar, odlingar, ranchar mm. När vi kom fram så fick vi välja rum, vi tog kingsize sängen. Satt och kollade i lite släktböcker och såg bild på min farmor och farfar. Sen hade pappa och farbror Bengt skickat kort på Diane och hennes mor May från när de var hos oss, vilket vi inte visste förens några dagar sen bara. Nu börjar poletterna falla på plats. Donna har en stor jazucci som var uppvärmd och väntade på oss men vi hade fullt upp hela kvällen så blev inget bad. Vi åt middag och sen spelade hand&foot med Diane, Donna och hennes barnbarn & kompis.
Nu har vi snart packat klart för att bege oss upp till Donnas stuga som ligger vid Redwoodskogen, mys!

Riverside 20 november

Idag har det verkligen bara varit en softar dag. Till frukost fick jag sällis av Jonna genom skype :) Innan lunch åkte vi till Mount Rubidoux, jag sprang den långa vägen upp och sen ner igen. Sen gick jag den kortare upp och ner och ändå kom jag till bilen först haha ;) Frida, Diane och Sadie gick den långa upp och sen den korta ner. Längst upp på toppen var den ett stort kors och en amerikansk flagga och utsikten var mäktig. När vi kom hem åt vi lunch och så pratade jag med Jennie & Freddan på skype, äntligen!!! Sen kom regnet som alla pratat om, det har regnat hela eftermiddagen/kvällen. Det enda vi har gjort är idag är att suttit framför tvn, kollat amerikans fotboll hela eftermiddagen, ätit, skypat med pappa och ätit igen... Sitter fortfarande som en padda i soffan men nu tittar vi på American music awards.
Enligt väderprognosen ska det kanske bli snö i Californien och våran plan är att åka till Porterville i morgon för att hälsa på Donna. Blir det snö så går det inte att åka för vi måste passera bergen för att ta oss dit, men vädret ändras ju hela tiden så nu ser det ut som att vi kan åka ändå. Har funderat på en sak hela dagen, när vi var i Pennsylvania så kom det snö (hade inte gjort det så tidigt på 100 år). Och nu kanske det ska komma snö i Californien vilket är väldigt ovanligt. Jag tror att det är jag och Frida som har tagit snön hit istället för att ni där hemma i Sverige får snö =)
Nu ska jag sluta skriva ointressanta saker och lägga upp lite bilder från våran jätte händelserika dag...
Bilderna från berget är inte taget uppe på toppen!

Riverside 18-19 november

Igår efter frukost begav jag mig ut på en springtur på golfbanan sen åkte vi iväg till ett shoppingmall och jag och Frida gick verkligen lös, vi var där i 6timmar och vi skulle bli hämtade kl 16, vi ringde och bad om att få bli hämtade kl 19 istället, vi hann inte med alla affärer ändå, det var väääldigt tungt att bära runt på alla påsar så sista timmen gick vi ut och hämtade en vagn, snacka om att Diane och Linda skrattade åt oss när de hämtade upp oss hahaha!! När vi kom hem så satt vi och lyssnade på musik med Will (han skulle ut så han satt och förfestade lite).
Idag har vi bara tagit det lugnt, kollat amerikansk fotboll (det är college fotboll hela dagen på lördagar här) tagit en promenerat och kört lite trx och ikväll åt vi middag hos Linda & Ray, grillade revbensspjäll, makaroner och grönaböner. Kvällen avslutades med lite hand&foot samtidigt som vi kollade fotboll igen. Jag och Diane spöade Frida & Ray =)

Los Angeles 17 november

Steg upp 4.15, käkade frukost och fick skjuts till tågstationen. Vi hade bokat amtrak biljetter som skulle gå 06.50 till Los angeles, väntade ca 1 h och tillslut frågade vi en man som skulle på metroline tåget som gick till samma ställe, då sa han att vi skulle prata med han som jobbade på tåget. Det var en riktigt trevlig prick som sa att vi fick hoppa på det tåget istället. Vi hamnade i en vagn med massa trevliga människor, alla kände alla och innan vi gick av så sa konstapeln snällt att om vi ville så fick vi åka med hans tåg tillbaks kl 17.25 för amtrak brukar komma flera timmar sent ibland.
När vi var framme vid union station tog vi redline metro till universal city. Vi var först in på Universal Studios. Trodde det skulle vara massa folk där idag eftersom det var så fint väder men vi behövde inte köa någonting på hela dagen. Jag måste ju erkänna att jag inte tyckte det var så speciellet kul att vara på universal studios, det var min trejde gång där, been there,done that så att säga.. Men fick mig ett gott skratt när jag åkte Mumien, sist vi var i USA så åkte vi den och då hade Patrik nackspärr, och ingen visste att det var en berg&dalbana så på kortet sitter han och håller i nacken med en hand hahaha, går inte att förklara men roligt var det i allafall!
När vi kände oss nöjda och belåtna så begav vi oss tillbaks till union station och så hoppade vi på metroline tåget igen där vi möttes upp av den glada farbrorn som hade lovat oss att vi fick åka med det tåget igen trots att vi egentligen hade amtrak biljetter =)
Diane hämtade upp och på tågstationen och när vi kom hem så åt vi spagetti&köttfärssås och kollade på fotboll. Nu har väl Frida och Diane sovit i minst två timmar så är väl dags för mig att sova också...

Riverside 16 november

Idag tog vi bilen till ett ställe som heter Carlsbad, tog ca 90 minuter. Det ligger precis vid havet och Diane har en andel där, ett 5 stjärnigt hotell där hon får vara en vecka per år men hon får vara där när som helst och utnyttja swimmingpoolen, jaccuzin, gymet, bastun, duscharna och så ligger det som sagt precis vid havet - Läckert! Vi tillbringade cirkus fyra timmar där. Först låg vi vid poolen innan vi käkade lunch på en mexikansk restaurang yummy! Efter lunch gick jag och Frida ner till havet, vi badade, det var vi två plus två andra som badade, alla andra gick typ med jacka haha! Sen hoppade vi ner i en alldeles för varm jaccuzi och så avslutade vi med lite bad i swimmingpoolen. När vi kom tillbaks till Riverside tog jag mig en liten promenad för att se solnedgången, gick upp för ett litet berg - såå fint! När jag kom hem så hade Will kommit för att äta middag med oss, det serverades grillat, en stor fet köttbete GÖTT! Kvällen avslutades med några timmars hand and foot spel, team sweden förlorade mot team usa, illa!

Riverside 14-15 november

Vi är fortfarande kvar i Riverside hos Diane. De senaste dagarna har vi mest softat, shoppat, lagat mat. Igår kväll kom två av Dianes vänner över för lite middag. Jag gjorde köttbullar och Frida gjorde mos. De svenska köttbullarna blev stor succé kan jag lova, måste erkänna att de smakade vääääldigt bra. Efter middagen så spelade vi "hand and foot", kortspelet vi lärde oss hos John & Carolyn =) Har inte så mycket att skriva så slänger bara upp lite bilder.
Idag (onsdag) har vi varit vid Carlsbad och njutit av den soliga dagen, tagit ett dopp i havet, badad i både pool & jacuzzy. Slänger upp bilder på det i morgon. Ska upp om 3,5 h - Universal studios väntar

Riverside 13 november

I morse blev det frukost ute i solen, underbart väder. Sen åkte vi mot Perris där jag skulle göra skydiving!!! Började med indoor skydiving för att öva på frittfall. Sen fick jag träffa min instruktör - Peter. Han frågade vart jag kom i från, och när jag sa sverige så sa han: bra då kan vi prata svenska, jag blev jätte chockad när han började prata svenska, kändes som ett skämt först haha! Jag drog på mig en dräkt och sen hoppade vi in i ett jätte litet flygplan med kanske 6 andra elever plus instruktörer. Efter kanske 10 min så satte jag mig i Peters knä så spände han fast mig i sig och så öppnade Ben (han som filmade mig) dörren. Jag, Peter och Ben var först ut ur planet. Hoppade från drygt 4000 meters höjd, sååå jävla fränt. När han fällde ut fallskärmen så fick jag hålla i den och styra oss :D När vi landade så mötte Frida, Diane och Will upp oss, tror Frida ångrar sig lite att hon inte gjorde det, men är man flyg & höjdrädd så är det ju inte så smart att göra skydiving ;D
Sen åkte vi direkt hem och käkade lite mat och hämtade hunden innan vi åkte iväg för lite shopping, skräll va?? Usa kommer göra mig pankrutt! När vi kom hem kollade vi på skydiving filmen och så har jag skypat med Pappa & Farmor :)

Riverside 11-12 november

Tack för skrivstunden Jennie, men det var DU som försvann  ;) <3
Igår lämnade vi ett regningt San francisco, tog en buss till Los angeles och sen från Los angeles till Riverside. 10-19.40.. Kändes fortare än vad det var=)  På busstationen blev vi upphämtade av Diane som jag aldrig träffat förut. Hon är verkligen helt fantastisk som alla andra släktingar jag träffat =) Hon bor i ett stort jätte fint hus, jag och Frida har ett eget rum som hennes barnbarn brukar bo i när han är här. Vi fick mat när vi kom fram sen kom hennes barnbarn och hälsa på innan han skulle ut på galej.
Imorse tog jag mig en liten promenad i regnet innan frukost, vi satt framför tvn och kollade på amerikansfotboll,Iowa spelade, och för en vecka sen var vi på den arenan, fränt!!! Sen begav vi oss till ett stort shoppingmall där vi spenderade några timmar och lite pengar. Denna dag var det vi som bjöd på mat, vi gjorde "svensk-tacos", och det uppskattades.
Imorgon är det en stor dag för mig, ska göra en grej jag alltid velat göra.. Den som väntar på något... ;)

HEJ EVIS! <3

Inatt sov jag hos min Elin i Örebro & imorse tog vi en mysfrukost framför nyheterna innan vi stack till universitetet :) Elin gick till seminariet och jag kilade in på biblioteket och hade en trevlig skrivstund med älskade Eva...men sen försvann hon...undrar om du somnade kanske? ;)

Jaja, eftersom vi inte hann prata så mycket så tänkte jag att jag kan ju skriva ett inlägg om min FANTASTISKA vardag här hemma (?) ;) Universitetet blir besökt mycket, och det är növändigt inför kommande hemtenta osv. Tränar lite sådär ibland mellan varven som jag umgås med Fredde :) ja, ni vet hur det är! Idag åker jag hem direkt efter mitt seminarie och det blir antingen degerfors eller träning innan kvällen kommer smyga på, det går fort om dagarna nu! Imorgon ska jag jobba på cafeét heeela dagen. Jag tycker om att jobba helger med mina goa tjejer, det är ju faktiskt väldigt ovanligt nu :)

AAAja nu såg ja att jag kanske måste börja gå bort mot rätt sal :) Ha de bääääst i staterna min fina EVA! Om vi kan så klämmer vi in skype, kanske ikväll? <3 Jag älskar dig & saknar dig iaf, de vetu! PUSS















San francisco 9-10 november

De två senaste dagarna i SF har varit mycket bra. Igår började vi med Alcatraz (det var ett fängelse och en anläggning för militären i mitten av 1800-talet)- väldigt intressant. Sen hängde vi nere vid Fisherman´s Wharf - mitt favoställe här i San Francisco. Vi strosade runt där i flera timmar, tittade när Bushman skrämde folk, kollade på sjölejon åt lunch mm.
Idag har vi fixat bussbiljetter till Riverside där vi ska hälsa på ännu en avlägsen släkting - Diane. Sen tog vi bussen till Painted ladies vilket är där "Huset fullt" spelades in. La oss i en park där och njöt av solen i en halvtimme innan vi drog in till Union Square för lunch. På eftermiddagen har vi varit vid Fisherman´s Wharf igen och softat runt. Nu sitter vi på Starbucks innan vi ska käka middag och sen bege oss hem för att packa inför i morgon!


San francisco 8 november

I morse åt vi frukost på hostelet innan vi gick iväg och köpte oss tredagars-pass så vi kan åka hur mycket buss&cable car vi vill. Vi åkte buss till Golden Gate bridge, sååå mäktigt, kunde inte bli bättre eftersom det varit solsken hela dagen. Efter bron tog vi oss till Golden Gate park där vi strosade runt några timmar, vi köpte lite färska jordgubbar, plommon och yoghurt som fick bli våran lunch. Har även varit vid Lombard street (den kända krokiga vägen). Sen gick vi längs Fisherman's Wharf, blev sååå jäkla skrämda av en man som satt på gatan och gömde sig bakom busar som han höll i, när vi gick förbi så tittade han ut och skrek, både jag och Frida skrek som aldrig förr och sen kunde jag inte sluta skratta, vi stannade där och filmade när han skrämde andra folk hahaha, lätt roligast på hela dagen!!! Köpte oss biljetter till Alcatraz som vi ska besöka i morgon. Och gissa vad vi slutade kvällen med? Shopping, men bara liiiite...mina väskor har varit fulla sedan Pennsylvania men på nått vänster ska man väl kunna trycka ner lite till? Ska köpa en till väska när vi kommer till Los Angeles.
Dags för mig att sova, mina roommates (Frida och någon tysk tjej) sover redan för längesen.

Iowa 3-6 November

I torsdags tog vi en Greyhoundbuss till Iowa City för att träffa Pat. Det regnade som tusan i Chicago och vi skulle checka ut kl 10 på hotellet så vi satt på busstationen i 5h och väntade.. Bussturen tog ca 5h men det kändes som kanske 3 så det var skönt. När vi kom fram hämtade Pat upp oss och så gjorde vi iordning oss för fest.
På fredagen tog han med oss till deras college, hur stor som helst, vi fick sitta med och lyssna på en lektion, tänk om sverige kunde ha sådana skolor? Vi käkade på restaurang, och sen följde vi med till ett stort shoppingcenter för att kolla på deras hockeymatch, rinken låg mitt i shoppingcentret. Sen festade vi igen. På lördagen gick vi upp halv 7 för att gå till tailgaten. Tailgate går ut på att man festar innan fotbollsmatchen. Det var helt sjukt, gatorna var avstängda, hela staden festade, grillade, drack och umgicks. Det gör dem innan VARJE match... Kl 11 var det dags för att se min första amerikanska fotbollsmatch. Iowa Hawkeyes-Michigan ( IOWA VANN). Hur mycket folk som helst och det var mäktigt att få uppleva!! Efter matchen åkte vi hem och tog en powernap medans Pat spelade match igen. På kvällen festade vi ännu en gång med han och alla hans vänner.
Vi hade verkligen en skit kul helg med Pat & hans vänner. Alla var skit trevliga och roliga att festa/umgås med.
På söndagen tog vi bussen tillbaks till Chicago. Vi åkte direkt till flygplatsen, vi tänkte att vi kunde stanna där över natten eftersom flyget skulle gå på morgonen, men det visade sig att flyget inte gick förens kl 13 på måndagen så efter 4h lite här och där var vi tillbaks på samma hostel som vi bodde på innan Iowa.
Nu har vi kommit fram till San Francisco =)


Chicago 2 november

Idag har vi tursistat runt här i Chicago. Jag gillar faktiskt Chicago mer än New York. Det är mindre stress här, finare arkitektur osv. Vi började med att åka upp i Willis Tower, alltid lika mäktigt att se ut över alla skyskrapor, allt vatten och allt vad städerna nu innehåller. Efter tornet åkte vi till Navy Pier, mysigt ställe.. käkade lunch och storsade runt. På eftermiddagen åkte vi till Millenium Park, där vi länge stod och studerade den häftiga skulpturen Cloud Gate även kallad The bean. Vi slutade dagen med att åka och titta på Chicago Bears arena, Soldierfield.
När vi kom tillbaks till hostelet så tog jag mig ut på en springtur längs Lake Michigan, kan lova er att så många som springer där på en kväll är det nog inte vid barkbanan på ett helt år. Avlslutade löprundan med lite TRX på rummet.
Nu har vi precis ätit middag här på hostelet, någon hade snott min kalkon som jag skulle ha att äta, buhu. Frida skänkte lite skinka till mig så då blev jag glad igen.


Chicago 1 november

Vi tog en taxi från tågstationen till vårat Hostel. Det tog drygt en timme för taxischaffisen hittade inte.. Vi gav oss ut och undersökte området och det var mycket trevligt. Hittade ett zoo som vi strosade runt på. Sen gick vi ner till lake michigan och la oss där och softade i solen. Nu sitter vi nere i matsalen på vårat hostel, det är enormt, fräscht och massa folk!

Pennsylvania 31 oktober

Imorse steg jag upp och käkade frukost med Sue innan hon drog till jobbet. Gav mig ut på en sista promenad i PA, skönt väder och vackert landskap. Runt 12 åkte vi med Gene och mötte upp Sue för en sista lunch med dem. De följde med till Lancasters tågstation och sa farväl till oss. Första tåget till Pittsburg tog ca 7 h, vi höll på att frysa ihjäl..Vi hade förväntat oss att Pittsburg skulle ha en stor tågstation där det fanns mat osv men icke, var världens röthåla. Bara massa stolar, konstigt folk och inget wifi. Vi letade mat ett tag och inte ens en MC fanns det i närheten, illa för att vara i USA?? Tyckte Frida iaf hahah!! Slutade med att vi gick till Greyhoundsstation och käkade, F beställde hamburgade men hon hade precis sålt den sista, blev vara pommes för henne. Jag tog någon äcklig sallad och så satt det en läskig neddråkad typ och skrek massa mot en tjej (som var en vägg)hahahaa! Vi blev omringade av två gubbar som kollade till oss så han inte gav sig på oss! På vägen tillbaks till amtrakstationen i mörkret stötte vi på en man eller kvinna i världens läskigaste halloweenkostym.. Efter 4h väntan i Pittsburg gick äntligen tåget till Chicago, stooort tåg med två våningar. Det tog 10 h..

RSS 2.0