bus med min nusse!

Igår hade J playdate med Nathalie i ca 5h så jag hade det ganska soft. Bjöd över Linn på saffransbullar, mjukpepparkaka, pepparkakor,skumtomtar osv. Sen dampade vi med flickorna, hämtade Toby på daycare och bara mös, önskar såååå mkt att min nusse alltid bodde i DC !!
 
Vad annars då- var på yoga imorse för första gången denna v,skönt. Yogastudion är så mysig, spec nu när det är mörkt så tidigt på morgnarna. Kl 9.30 skjutsade jag J till Beatrix för playdate så jag drog till skogen och sprang 8km. Sen kom Linn över, gjorde broccolisoppa till lunch, sen bara dampade vi loss, skrattade så vi tjöt haha! Sen agerade jag privat chaufför, hon ville fixa naglar innan nyår. Fick ungen hemlevererad till dörren kl 2.30pm. Gjorde Lasagne till middag, blev så gott. J tog tre omgångar och påstod att jag borde jobba som kock, bra där. 
 
 
 
 
 
 

National Christmas Tree, Jul, Snö...

Igår firade vi jul här i USA. Jag fick två biljetter till Swedish House Mafia i New York 2 mars, yaaay! 
Själva julafton var rätt så seg. Drog ut och sprang 13 km med Solmaz och det var riktigt skönt, kändes verkligen som en vårdag. På eftermiddagen tog vi Toby till skogen, första ggn hela fam var med. På kvällen åt vi middag. Larry hade gjort löksoppa till förrätt, svärdfisk till huvudrätt och Kerry och Josephine hade gjort kakor till efterrätt. Ingen direkt julmiddag men soppan var sjukt god. På kvällen fick jag äntligen träffa min Linn. Hon kommer stanna här ända tills vi åker till NYC :D 
 
Jag hade ingen aning om hur jag jobbade denna vecka förens 7,30 imorse då jag fick ett sms av pappan: Jag åker om 10 min, kommer du ner? ... BRA att man kan få info om det så långt innan menar jag haha! 
 
I fredags åkte jag, Mathilda och Fanny downtown för att beskåda julgranen vid the White House 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

GOD JUL 24 DEC 2012

GOD JUL alla nära och kära. 
Vi firar jul imorgon så idag har jag hemlängtan. Har skypat med hela familjen och pappa har skickat massa bilder från när de åt - avundsjuk! Fick även paket över skype från morfar och mamma :D Det snöade förut för första gången sen jag kom hit men det övergick rätt så fort till regn. Jag och Mathilda åkte till svenska kyrkan förut i brist på annat att göra. Sitter nu gömd på mitt rum och moffar pepparkakor med ädelost, skumtomtar och choklad och väntar på att maten ska bli klar, pappan lagar kinamat. 
 
 
 
 
 
 

Veckan som varit

I tisdags fick min tjej jullov så hon åkte till mormorn och morfarn i Rochester från tis-sön. Har varit så skönt att vara ledig. Ledig och ledig, var tvungen att vara hemma med hunden. Har mest umgåtts med lite vänner, hunden och så under helgen var Casey här. 
 
 
Fick julklapp av mamma som de på krukmakagården hade gjort! 
 
 
 
Julavslutning i the national cathedral
 
HAHA så himla sprallig
Gjorde köttbullar,mos osv, bästa han ätit påstod han
 
 
Tog med mig fika och åkte till Solmaz. 
 
Sen blev det dryck, mat och fotboll på en sportbar
 
 

3:e advent mys!

Igår bjöd jag min värdefamilj plus Emilie på adventsfika. Lussebullarna och mjuka pepparkakan var super god, glöggen från Ikea var helt okej och sen hade vi pepparkakor,ädelost, skumtomtar och choklad (tack Helana & Pernilla). 
 
Igår hade vi även vårt sista luciatåg. Vi var hemma hos en dam som jobbade på svenska ambassaden, hon hade massa gäster där, så vi smög upp från källaren utan att några visste om det. Fick även julbord där så nu är jag fkt trött på det! 
 
 
Hittade en mapp med massa barnbilder också, de var så juliga så var tvungen att lägga upp! 
 
 
 
 
 
Hej Uncle Bengt! 
 
 
 

Julbak - lussebullar med mandelmassa & mjuk pepparkaka och lingon!

Imorse hade jag min första engelska lektion. Höll på i fyra timmar. Tiden gick ganska skönt så det var bra. Vi var ca 7 pers, lite konstigt folk var det men är ju bara fyra lördagar så jag står ut :D 
 
Ikväll bakade jag lussebullar och mjuk pepparkaka, tog mig hela tre timmar så nu skulle det sitta fint med en ryggmassage!!!! 
 
Nattti!! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tog med lite daim från ambassaden igår så råkade äta lite många plus amish choklad så kunde inte ens smaka på kvällens bak. Men imorgon är det ju tredje advent så då ska jag slå till stort, öppna en glöggflaska och festa loss. Dock är glöggen alhokol fri, men pappa har gett mig tips på hur jag ska göra... ha ha! 
 

14 dec - Lussefirande på Svenska Ambassaden

Idag hade vi lussefirande på "House Of Sweden" igen, denna gång för försvarsmakten! Det var super mysigt och så fick vi riktigt bra svensk julmat! Herregud. Jag och Mathilda var såå hungriga innan men såååå mätta efteråt haha. Vi miglade runt där bland militärer och annat folk, skit kul !:) Slänger upp lite bilder. Förresten, när jag och Mathilda var på väg ut, då kom vi på att vi ville ha ett kort på oss med svenska ambassadören Jonas Hafström. Några fler tjejer hakade på. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

12-12-12-12-12

Idag åkte jag till Dupont Circle och skrev in mig på en engelska kurs som är fyra lördagar (18h, 1,5credits) precis vad jag behöver för att få mina 6credits!! 
 
Tog bussen hem och kolla hur passande det blev! 
 
 
Kom precis hem från Mathilda, var över där en sväng på kvälls kvisten, så mysigt att bara hänga med någon! Hon läser upp matte B så jag försökte hjälpa henne lite, sjukt va fort man glömmer bort men också va fort man kommer in i det igen! 

MIAMI-ULTRA MUSIC FESTIVAL

JAJEMEN. Då var flygbiljetten till Miami bokat och likaså biljetten till Ultra Music Festival. Jag har gått och tänkt på att jag vill dit SÅ mkt enda dagen sedan biljetterna släpptes men har inte haft någon som velat följa med. Äntligen fick Linn värsta rycket och var as sugen så då var det bara att boka. Man lever bara en gång!!!
Miami 20-25 mars HERE WE COME!! 
 

Tisdag 11 dec

Dagarna rullar på, snart jul! yaay. Tre luciafiranden kvar- två på "house of sweden" och en hemma hos en gammal präst! =)
 
Ikväll fick jag en Hanukkah present jag med, J får massa presenter i åtta dagar i rad, och eftersom mamman är kristen så firar de jul såklart också. 
 
 
 
 
 
 
 

Lucia performance at St James Episcopal Church & Ikea, mysdag med Linn!

Igår kom Sue & Gene hit för att kolla på vårt luciatåg vi hade i St James Episcopal Church, det var mkt fint sa dem. Efteråt åkte vi och Mathilda ut och åt, väntetiden på ett bor var dock INTE okej, men vad gör man inte för att få "lite" mat i magen (portionerna var enorma). De sov över här hos mig och sen åkte dem hem imorse. 
 
Jag tog en liten promenad med Toby och hämtade upp Limpis som är hos hennes vfarmor två block från mig. Hon följde med till Ikea och såg våra två uppträdanden där. Åt lunch där och köpte med glögg hem. De ska sparas till mitt & Solmaz julbak  :D 
 
På eftermiddagen hade jag au pair möte, åkte bara dit och skrev in mig sen åkte jag och Linn hem, jag gjorde chicken carbonara åt oss sen moffade vi enormt mkt choklad så vi ville spy efteråt. Solsidan kollade vi såklart på också, dock var de en besvikelse, inte alls roligt och så var det sista avsnittet, vad ska man nu göra varje sön kväll?? 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Paket från Sverige & en bra fredag!

I torsdags hämtade jag ut ett paket, paketet var från Pernilla & Helena- yaaaay så bra! I paketet var det mörkchoklad, skumtomtar, saffran, pepparkakor, ädelost, ett adventsljus, ett brev, julkort. Jag var sugen på exakt allt som låg i paketet, fullträff tjejer! 
 
Igår började jag jobba strax efter tre, åkte direkt till gymnastiken och sen när vi kom hem gick alla utom jag till Templet, , Hanukkah började eller nått(?)
Jag tog mig en liten nap innan Mathilda hämtade upp mig för middag på Cheesecake faktory. Jag har aldrig ätit där, helt sjukt. Var gott gott gott och STORA portioner... Vi fick sällskap av Fanny & Sofia, en mycket trevlig fredagskväll :) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lucia videos - Augustana Lutheran Church

Min vän Solmaz var i kyrkan i söndags och kollade på oss så hon spelade in lite med sin mobil så delar med mig av dem här :D
 
 
 
 
 
 

De var de! 
 
 
En bild från Svenska Ambassaden! Jag står femte personen upp från lucian :) 
 
 
 
 

Luciafirande i svenska kyrkan, ambassaden, födelsedagskalas mm.

I söndags hade vi lussefirande i svenska kyrkan här i DC. Det var sååå fint. På kvällen åkte jag till Luica som fyllde år, åt lite mat och tårta :D 
 
Igår hade vi lussefirande på svenska ambassaden igen, denna gång för handelskammaren. Och gissa vad vi fick efteråt?? Svensk JULMAT. MU MS !
 
Har precis pratat med nussarna i Hawaii (släktingarna) i en halv timme, de är så himla goa verkligen!! SAKNAR!
Har även gjort klart ett fotoalbum som jag ska ge till Kerry som fyller år imorgon. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag & Toby kollade när Redskins gick till playoff 
 
 
Haft 20g strålande sol i två dagar- SKÖNT - SVETTIGT 
 
 
 
 
 
 

Luciafirande - svenska ambassaden

Idag hade vi vårt första luciafirande och det blev riktigt lyckat! Min värdefamilj var där och tittade och sa att det var bra. Ända från 11am så hade de en Bazaar på ambassaden, så man kunde köpa svenska grejer. Ambassaden är sååå fin, ligger nere vid vattnet i Georgetown. Vi kommer ha två till uppträdanden där. Vi sjöng ute idag men de andra gångerna blir det inomhus. Direkt efter första uppträdandet gick vi till nya isrinken och sjöng och därefter en restaurang. Sen hakade jag på ett gäng tjejer på nya bond filmen- skyfall =) 
 
 
 
 
 
De två sista bilderna snodde jag från någon i publiken! 
 
 
 

De tre vännerna och....

I fredags hade J "ont" i fingrarna så hon påstod att hon inte kunde åka till gymnastiken. Så istället tog vi med oss Toby till skogen där jag brukar springa. När jag skulle ta kort på J och T så "tappade" Jo Tobys koppel så hon sprang i vattnet, och de var riktigt strömt så vi blev rädda men simma kunde ju denna hund också, tror de var första gången haha! På kvällen blev det italiens restaurang, möms möms. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0