Cape Town, 31 Januari

Vi startade dagen med yoga som vi inte gjort på flera dagar, det är efteråt man verkligen känner hur bra det är! Efteråt tog jag mig en liten springtur och Jonna en sväng med Babben. Deras städerska är här tisdagar och torsdagar och det är alltid lika jobbigt när vi ska laga lunch, hon blir lite sur vilket bidrar till att vi känner oss som jobbiga jävlar, idag låg hon dock ute och sov när vi skulle göra lunch HAHA!!

 

Förut när vi åkte och handlade så kände Jonna för att ha på sig en sverigetröja, så i affären så stötte hon på en man som började prata med henne bara för han såg att det stod sverige på tröjan, det visade sig att han har jobbat precis på den avdelningen som Jonna ska börja plugga på, han hade lite privatlektioner osv. precis vad Jonna är ute efter nu, sånt där händer väl bara inte?! Allt har en mening. Han skulle egentligen gå och betala men så ångrade han sig och gick tillbaks och hämtade bröd, och då såg han Jonna, sjukt!

 

Nu kommer det dagliga tjatet om våran goda middag, idag blev det grillade fetaostburgare, rostade grönsaker, guacamole,sallad mm. Såååå gött, ser dock ut som mögelburgare på bilden..

 

Nu på kvällskvisten har Jonna haft lite sminkskola, jag är totalt värdelös på allt som har med smink att göra!


Cape Town, 30 januari

Idag blev det en sovmorgon till kl 8 innan jag gick ut på promenad. På förmiddagen har vi varit här hemma, grannen till Jonna och Johan har varit här och klippt gräset och så har deras trädgårdsmästare varit här och klippt häcken. Efter lunch åkte jag och Jonna och unna oss thaimassage, gjorde såååå ont men gud så bra det känns nu efteråt. Efter det åkte vi till ett köpcentrum, Jonna var lite sugen på nya skor och det slutade med fem par nya, skit snögga! Johan har åkt på jobbresa till Johannesburg så jag och JB är hemma själva. Nu sitter vi båda framför en varsin dator nöjda och belåtna efter våran goda middag (och min efterrätt).

Cape Town, 29 Januari

I morse vaknade vi runt 10, sjukt trötta, på tok för lite sömn. Kl 15 bestämde vi oss för att göra nått av dagen så vi åkte till Fairview, en stor vin/ost gård. Hur fint som helst. Vi provsmakade lite ost och så åt vi på restaurangen där. Nu på kvällen har vi varit iväg och kollat på solnedgången, magiskt. Nu är det bara fyra nätter kvar här....:(

Cape town, 28 januari

Vi gick upp runt 7.30 och begav oss till Cecilia forest där vi var ute och gick i tre timmar. Vi vandrade upp mot högsta toppen, helt fantastisk natur, där gick man bara och filosoferade över livet.
Fixade ordning lunch när vi kom hem och sen runt 16 började vi göra i ordning oss för vi var bjudna på Braai (afrikansk bbq). Jag gjorde en sallad som vi tog med och sen hade lite andra med sig potatisgratäng och lite annat gött. Chad och Scott hade fixat med revbenspjäll hela dagen, 10 kg. Satan i gatan var gott det var!!! Vi satt ute och pratade, kastade pil mm. Sen gick vi till en club. Kom hem vid 5 imorse, ännu en rolig utekväll!

Cape Town, 27 januari

Startade dagen med yoga och sen softade vi här hemma bara, storhandlade och sen blev det middag på Kelvin Grov club och kvällen avslutades med en film, efter kanske 30 min beslöt vi oss för att stänga av och gå och lägga oss istället.

Cape Town, 26 Januari

Startade dagen med Yoga som alltid nu förtiden,bästa!!
Låg och pressade ca en timme vid poolen innan lunch. Sen åkte jag och Jonna till Hout Bay, ett ställe som alla tursiter tydligen åker till, ligger nere vid en fiskehamn, en liten afrikansk marknad, mysigt som attan fast blåsigt.
Till middag blev det taco-burgare, guacamole och bön/majs/majs wok, möms. Sen ringde Darren till Johan och frågade om vi vill följa med ut och bara chilla lite, slira om från mjukisar lite fort och sen åkte vi till sea point och drack lite drinkar, sen åkte vi till en club där vi gled förbi kön fortare än fortast, sjukt va mkt folk Darren känner. Där träffade vi han kompis som bott i sverige. Och här var det ingen Chill club direkt som vi hade väntat oss, vi kände oss lite ofina med våra kläder och makeup haha. Sjukaste clubben jag varit på tror jag, det kändes som en stor husfest fast att det var en club, packat med folk, alla möjliga folk också, sjukt kul! 

Cape Town, 23-25 Januari

Vad har vi gjort de senaste dagarna? Dagarna går för fort.. I måndags utnyttjade Jonna en present hon fått av Johan, en sminkkurs på hennes favo affär Inglot. Sen har jag yogat måndag,tisdags och idag. Igårkväll gick vi ut och käkade och avslutade dagen med bio, vi köpte med oss en varsin bakelse, (största biten jag någonsin sett) och kaffe till bion, mys!
I helgen frågade Chad om jag ville med ut och springa idag, så kl ringde vid 5. 5.30 började vi springa, ca 60 min. Det var fortfarande mörkt när vi börja springa men så kom solen så småningom upp, läckert med bergen som vy. Blev sjukt förvånad över hur många som är ute och springer så tidigt. Flera "löpargrupper" och sen massa som sprang själva, fantastiskt :D När jag kom tillbaks så käkade jag frukost och sen begav jag mig till mitt nya favoställe, Yo Yoga för ett yoga pass.
Gjorde lunch, solade lite, sov middag, åt igen och sen har vi kollat lite tv och bara softat, nu ska vi ut med Babben till parken innan vi ska börja med middag. Vi pratade just om det jag och Jonna, vi gör så jävla god mat, sjukt imponerande över hur gott allt blir, vi har samma matsmak.
Kvällens middag bestod av fisk i ugn, garnerad med tomater, bacon, färska kryddor, ost, grädde mm. Till det gjorde vi en broccoli/bön sallad, aaahm va gott!

Cape town, 22 Januari - 21 år

Har haft världens bästa födelsedag, tack Jonna & Johan!
Jonna tog med mig på en överraskning, massage- sjukt skönt!!!!  Sen gick vidare till en restaurang "City Grill", kan lova er att det inte är som City grillen hemma i stan, utan en riktigt fin restaurang. Där satt Johan och väntade på oss och så beställde vi in trerätters. Sen tog vi det bara lugnt, strosade runt lite vid Waterfront, väldigt mysigt ställe, påminner mig lite om Fisherman's wharf i San francisco.
Klockan är inte mer än 20.45 men känns som det är läggdags snart, det är tufft att fylla 21 år....
Tack för alla gratulationer!!

Cape town, 20-21 januari

I fredags åt vi middag på Kelvin Grove Club, underbart gott. Sen gick vi vidare till baren där vi hade hört att en DJ skulle spela. Till våran förvåning så var det en äldre as skönt gubbe med en pannlamps-keps som stod och diggade till gamla låtar, vi bjöd upp till dans och flabbade runt i flera timmar, den kvällen avslutades med poolparty hos en professionell pokerspelare och hans sköna vänner :D
Igår var vi hemma och slöade hela dagen lång sen runt 18 ringde Darren och frågade om vi ville komma över på grillat osv. och det tackade vi ju inte nej till. Vi satt och snackade och så helt plötsligt kommer Johan&Darren med en tårta till mig, det var väldigt otippat, så himla goa. Sen tog vi taxi till "stan", åkte runt till fem olika clubbar och dansade och hade kul, vi kom hem någongång efter fyra. Min födeledag började väldigt bra och jag är nästan säkert på att den bara kommer bli bättre!
'

Cape town, 18-19 januari

Dagarna rullar på fortare än fortast och nu är det bara två veckor kvar till hemfärd, känns inte så där jätte kul öm än säger...
Igår tog vi det mest lugnt här hemma, drog iväg på yoga osv.
I morse åkte vi till Kirstenbosch Botanical Gardens. Det är några av världens vackraste trädgårdar, 528 hektar stort, ligger precis vid foten av den östra sluttningen av Taffelberget. Vi knallade runt där och doftade på massa växter,kollade på blommor och bara myste runt, många blommor var övermogna, men det kan man väl ha förståelse för i denna värme.
Har precis varit ute och gått/sprungit,passade på nu när det blev lite molnigt på kvällskvisen.

Cape Town,16-17 Januari

De senaste dagarna har vi mest tagit det lungt, njutit av att inte göra nått speciellt. Vi har som sagt börjat köra bikram yoga, man kör i ett rum som är 40-42 grader värme i, och vi har aldrig vart så svettiga som efter ett yoga pass någonsin.
Igår gjorde vi ett nytt försök att hitta en skog som vi var ute och letade efter i 1h i lördags. Jag och Jonna hittade dit på 10 min utan problem. Går knappt att beskriva känslan av att promenera bland träd, världens lyckorus, kan låta dum men är man skogsmulle så är man...dit ska vi definitivt fler gånger och gå/springa.
Värmen här är inte att leka med, MINST 30 grader i skuggan, går att vara i solen kanske 1h innan man får panik typ, skönt att de har en pool man kan svalka sig i.

Cape Town, 14-15 januari

Igår var det meningen att vi skulle ut och vandra lite i ett berg här närheten, men vi visste inte vart det var, åkte runt och letade i över en timme. Slutade med att vi gick en timmes promenad här hemma. Sen blev det lite poolhäng, shopping och så lagade jag och Jonna en god middag!
Imorse åt vi frulle vid halv nio innan vi gick iväg för att yoga vid 11, vi fick med oss Johan också, han gillade det också, sjukt kul :) Idag har det varit grymt varmt, låg i solen i en timme sen fick det bli skuggan hela dagen. Alla tre har varit helt slut, jag antar att det har med yogan att göra, man kör i 41 graders värme och jag har ALDRIG varit så svettig i hela mitt liv, det går att vrida ur kläderna/handduken efteråt! Nu på kvällen skulle vi åka och kolla solnedgången, men envisa Johan tog oss till fel sida av berget men det var magiskt vackert där så vi blev nöjda ändå. Nu har vi moffat choklad och jag funderar på att gå in till mig och glo på en film, kommer förmodligen se kanske fem minuter innan jag slocknar. Godnatt!
'

Cape Town, 12-13 januari

Igår startade vi dagen med en springtur kl 7. Vi tappade bort Babben i parken och kl 9 skulle det komma en "hund coach" för att ge Jonna lite tips. Vi gick tillbaks till huset för att se om Babben sprungit hem, ingen hund.. jag stannade kvar för att hålla utkik och Jonna sprang tillbaks till parken och fortsatta leta. Helt plötsligt plinga någon på dörren. Jag trodde det var coachen som var lite tidigt så jag försökte förklara lite snyggt att vi hade tappat bort Babben, men det visade sig vara deras granne som hade hittat Babben utanför huset innan vi kom hem och tagit med henne in till dem, så det var ju bra=) Jonna kom tillbaks och allt slutade lyckligt haha!
Kl 12 fick vi för oss att vi ville prova yoga. Vi googlade och hittade ett ställe bara 15 min gångavstånd härifrån. Kl 13 var vi där och körde, så jävla skönt & kul verkligen!!
Imorse kl 6 gav vi oss påt igen, svettigit värre, man kör i 41 graders värme och idag var det mycket jobbigare... När vi kom hem åt vi frulle och sen tog jag mig en liten promenad innan regnet kom. Vad har vi gjort mer idag? Just ja, varit på ett shoppingcenter också, sen har jag väl bara ätit tror jag, idag är det en sån dag som jag är sugen på allt och lite till, JB känner likadant, kan det ha med yogan att göra tro?! Har världens träningsvärk från imorse redan, gött däää
Nu ska jag forsätta slappa, kanske ta en lite powernap, Jonna håller på att spela tvspel för fulla muggar och Johan har dragit iväg till klubben för att träna IGEN. Vad kvällen har att erbjuda återstår att se.
På återseende!
Kvällen rundades av med sushi, premiär för mig, det var svin gött, men enligt JK & JB så var det väldigt bra sushi så jag antar att jag kommer vara kräsen om jag äter det i svedala. Måste erkänna att jag måste öva på att äta med pinnar, jag blev så förtvivlad så jag tog en gaffel...
I min fortune cookie fick jag följande lapp : Your career future looks bright, hur bra låter inte det?! ;D

Cape Town, 11 januari

Igårkväll hade vi en födelsedagsmiddag för Johan som fyller år idag. Blev grillad kyckling & fisk, sallad, coleslaw och en oförskämt smarrig kolatårta till efterrätt som Jonna gjorde. Kvällen avslutades med lite spel med hela familjen Bröms, deras sista natt här.
Idag har vi bara haft poolhäng. Brömsarna har packat. Vi skjutsade dem till flygplatsen runt 19 tiden. Känns väldigt tomt här i huset må jag säga...Nu på kvällen har jag, jonna och johan bara suttit ute och mys och pratat om allt och ingenting. Snart ska jag inviga mitt nya rum, har hela nedervåningen för mig själv!
Tack för att jag fick tillbringa en vecka här med er familjen Bröms, har varit himla kul och super mysigt!!!
'

Cape Town, 8-10 Januari

De senaste dagarna har vi hunnit med mycket roligheter. Bla. har Lukas varit och plockat ädelstenar, vi har varit på vithajsafari och så idag var vi på Robben Island. Jonna och Johan är medlemmar på ett väldigt exklusivt gym som har allt möjligt så där hängde vi en eftermiddag vid poolen också. Vad gör vi mer? Vi äter god mat och spelar lite spel osv. Vädret går inte att klaga på, ibland kan det vara lite för varmt bara  ;D

Cape Town 7 januari

Denna dag började jag, JB, JK & Babben med en springtur, mycket jobbigt här i värmen. På förmiddagen åkte vid till Stellenbosch för att käka lunch och pröva lite vin. Vingården vi hamnade på heter Middelvlei, det var hos en familj ute på landet, super super mysigt och gott!

Sen fortsatte bilturen kustremsan vid indiska ocianen till cape of good hope, på vägen hem blev det kustremsan vid Atlanten. Helt fantastiska vyer vill jag lova. På kvällen blev det lite spel "med andra ord" och sen avslutade vi med lite kort " Gin rummy"!

'

Cape Town 6 Januari - Table Mountain (Taffelberget)

Uppstigning kl 7.00 för lite frukost innan vi tog bilen mot Table Mountain. 8.40 började vi vandra, vi hade ingen aning om hur det skulle bli, om det var svårt, lätt, långt, brant? Vi hade hört rykten om 3 km och att det skulle ta mellan 3-5h. Det började med en kraftig stigning som sedan övergick till "a walk in the park" som Peter uttryckte sig, som han sedan fick glömma! Vi ungdomar gick i ett lugnt tempo och knallade på bra medans Peters kondition sattes på prov. Han vilade lite och verkade ha träffat & pratat med mycket folk på vägen upp.
Vi gick upp på 2.45h och Peter gled in ca 45 min efter oss. Går inte att se på bilder vilka vackra vyer det var, men man ser kanske lite iallafall. Vi blev lite förbannade på folk som hade fuskat och tagit cabel car upp för att bara se på den vackra utsikten och sedan åka ner igen. Måste erkänna att vi åkte ner men vi får skylla på att våran hy inte ville ha mer sol, den har stekt på som attans.
13.30 kom vi hem och då var maten inne i ugnen, alla var hungriga.
På eftermiddagen åkte jag, Jonna  & Lena Waterfront och strosade runt lite. Nu planerar vi inför morgon dagen så blir en tidigt kväll.
Bilder från dagen vandring gör verkligen ingen rättvisa. Går INTE att se på bilder hur vackert / brant det var.

Flygresa - Cape Town 3-5 Januari

Efter kaos i London pga. stormen så fick jag mig ett rum på 5-stjärnigt hotell med mycket bra middag/frukost/lunch, gick faktiskt inte att klaga mer då. Jag umgicks med ett äldre par från Stockholm, vi gav oss ut i London på dagen när vi väntade på att flyget skulle gå, då har man varit i London också! Ett dygn senare blev jag bemött av Jonna & Peter på flygplatsen och väl hemma i huset hade mamma Lena gjort en underbart god frukost!

På förmiddagen åkte vi till en fin strand och spenderade två timmar där, spelade lite boll och mös. Jesper var den enda som badade, var kanske 14 grader i havet?!?! burr. På eftermiddagen blev det bad i poolen vid deras hus=)

Vi softade mest hela dagen. På kvällen gick vi en lite tur till parken med Babben (Jonna&Johans hund) innan det var dags för hemmagjorda grillade burgare mm. Blev en runda Chicago på kvällskvisten innan sängen ropade.


RSS 2.0