<3

Evelina Bodin, vi skänker alla våra tankar och omsorg till dig, dina systrar och din mamma!! <3 Finner inga ord hjärtat!


29 april, Gili Air

Hola mis amigos!

Denna morgon startade med att Monkan knackade på rutan, dags för yoga på stranden! Vi yogade i cirkus en timme, stelt, svettigt men gött efteråt! Sen fick vi frukost serverat på våran mysiga altan. Monica tog en kaffe & omelett och så slog vi oss ner på några solstolar, badade och göttade oss någon timme. Sen tog vi en lunch på ett lokalställe (sämsta lokalmaten i indonesien hittills, och starkaste - brann i munnen hur länge som helst efteråt!

På eftermiddagen strosade vi runt lite, gjorde våran egen coffeeshake på vårat mysiga hotell, hängde vid blue marlin. Sen bestämde vi oss för att ta en gå tur runt ön, mysigt!

Nu sitter vi på en restaurang och har precis beställt mat och imorgon väntar ännu ett yogapass =)























28 april, Gili Air

Hej på er kära vänner! :)

Imorse ringde klockan halv 8 och vi beställde frukost, packade ihop och gick ner till Frida & Jouline som var på väg till sin frukost. Vi satt och morgonmös med dom innan vi tog båten över till Gili Air för att vänta in Monica & Jimi! :D Efter ca 2 timmars softande dök deras båt in, och det spratt i hela kroppen på mig!!! Vi sa att vi skulle vänta och se om dom såg oss, men jag kunde knappt hålla mig och så fort Monica såg mig kutade vi mot varandra och hade kramkalas!! ÄNTLIGEN! :D Jimi undra om jag var tårögd över att se honom när jag hade kramats färdigt, hahahah. Vi tog varsin hästtransport bort till dykshopen där de ska jobba och så fixade vi oss ett rum då Monkan & Jimi redan har ett ställe :) Riktigt fint rum har vi nu, så vi är mycket nöjda :)

Efter att vi hängt på shoppen med dykinstruktörerna och bekantat oss lite drog vi ut på en promenad runt ön vilket tog ca 1h, men när vi speedar upp blir det en perfekt promenadrunda, nu kollade vi ju bara läget ;) Såå mysigt och framförallt SKÖNT utan alla turister och sånt där överallt, det är så förstört på Trawangan...

Nu sitter vi i varsin riktigt skön fåtölj här i paradiset och har precis ätit en riktigt bra middag! Livet känns verkligen alldeles för bra nu..men vi saknar dock Frida, Jouline & alla er där hemma såklart! ;D Men nu måste vi ju verkligen passa på att njuta våra sista veckor...det känns sjukt att vi snart är där på hemmaplan :)

Ha det fint med er!































27 april, Gili trawangan

TJEEENA!

Dagens startades med frukost som vanligt på våran lilla mysiga veranda. Sen plåtade vi dagens outfit- *fniss* ;)

Runt 11 drog vi ner och la oss på stranden och strax därefter dök Frida & Jouline upp, stekte i ca 1 h innan det började lukta brändhud, då konstaterade vi alla att det kanske var bäst att lägga oss i skuggan, vilket var mycket behagligt =) Lite lunch någon timme senare och en promenad bort mot surfbaren där vi låg och små sov och kikade på surfarna i några timmar! Sen lånade vi tjejernas dusch eftersom de har fräschtvatten. Idag var det även exakt en vecka sedan jag sydde i mitt huvuvd så stygnen skulle bor idag och då fick Frida ställa upp, bästa sjuksköterskan någonsin!

Nu sitter vi på Irishbar och spelar kort och tar oss lite dryck!

Puss&kraaam





Eva's outfit: Jägermeister sjal för att skydda såret, mycket effektivt, sweden. Lakanet över axeln är ett stöldgods från Lombok och används flitigt som strandsäng, linnet är en föredetta t-shirt, alltså egendesignad - ursprungligen ginatricot, bikini'n som skymtar fram under linnet är en gammal favorit från Laredoute och slutligen skorna - pisstofflor från team sportia (made in malaysia).



Jennie's outfit: Bikini - lindex. Pisstofflor - adidas (exklusivt) & slutligen Sarongen - Bali (Mount Batur). I såna här varma föhållanden blir dagarna lekande lätta med något så luftigt som en sarong, mycket härligt!






















26 april, Våra vänner! ;)



Här har ni våra vänner Frida & Jouline som gärna vill bli filmregissörer i framtiden! Här har ni ett smakprov på kommande skräckfilm ;)
Följ dom på www.backinseven.se :)

26 april, Gili Trawangan

Godafton! :)

Passar på att tacka Evelina Bodin för hjälpen att snygga till bloggen, bra go tjej det!! Vi är mycket nöjda! :) Imorse sleva vi i oss frukost och drog ner till stranden för att leta rätt på Frida & Jouline, som vi hittade tillslut :D Sen har vi bara käkat, softat på stranden och haft en allmänt härlig dag! :) Nu försöker vi få nånting gött att smälla i magarna men vi lyckas inte riktigt...går nog vidare när vi slängt upp det här inlägget! :) Hoppas ni har det bra där hemma! Vi njuter av livet och ser mkt fram emot dom kommande dagarna, hiihhi!

Kram & Gokväll!









En tokig, smått irriterande, finnsvensk kille fick för sit att slå sig ner hos oss och konversera alldeles för länge, och det slutade med att vi fick alla dessa Bintang när vi reste oss upp för att gå... gratis är gott ;)


25/4

Hoppas ni har det toppen borta i sol & värme,
& att ni är nöjda över det nya utseendet här på bloggen :)

Ta hand om er :)

Puss&kram eve ♥

25 april, Gili Trawangan

Godkväll!

Imorse steg vi upp runt 9 och beställde in frukost. Toast fick det bli, även om man inte blir så mätt på det, men till vår stora förvåning så fick man stekt ägg också, riktigt bra frukost! Vi bor för 40000/natt ca ( 30 kr) inklusive frukost så vi klagar inte, rummet är dock lite mörkt och varmt men vi ska ju bara sova här ;) Efter frukost drog vi ner till stranden för att leta reda på Frida och Jouline, kom massa båtar med turister men ingen Frida eller Jouline =( Vi låg på stranden till halv två innan vi begav oss upp för lite lunch =)

Sen snörde vi på oss våra joggingskor (som inte har används så flitigt denna resa) och tog oss en promenad runt hela ön. Det kändes som att man gick rakt huuur länge som helst och att det skulle ta en bra stund att komma runt, men vips så såg vi en skylt vi kände igen, då hade vi redan gått runt hela ön, tog cirkus 1 h! Väldigt vackert, dock förstörs ön då de byggs nya hotell osv ÖVERALLT !!!

Här på Giliöarna har de flesta hotell bara saltvattensduschar, men vi hittade en skylt på ett hotell där det stog fräschtvatten, så vi gick dit och fråga om vi kunde få betala för att få duscha och det fick vi, fast vi behövde inte ge nått för det, så snällt! Nu sitter vi och känner oss helt fräscha och nöjda =) Ska gå och käka om ett tag och se om vi kan finna tjejerna!

Krambanan
















































24 april, Gili Trawangan

Hej!

Imorse klev vi upp 06.15 för att slänga ihop de sista i ryggorna och bege oss till frukost. Våran chaufför var redan där och väntade på oss, en riktigt kärleksfull man som lyssnade på westlife (inspelade på band) och hade massa rosa gosekuddar hängande vid rutan med texten - I love U so much! Fredrik var inte i högform denna morgon heller, han gillar inte riktigt att resa tror vi ;)

Några timmar senare blev vi avsläppta och sa adjö till våra vänner! Tog en promenix ner till hamnen där en gubbe sa att vi skulle vänta 2 timmar på båten, jaja, tänkte vi och gick ner mot båtarna... och då skulle precis en sticka över till Trawangan så den hoppa vi på direkt :) SKÖNT! Turen kostade 10tusen och vi fixade oss ett billigt rum en liten bit från stranden.

Sen la vi oss på stranden som vi är heeelt fascinerade av, så himla fint! Trawangan är dock lite för turistigt för oss så vi tror att vi kommer gilla Air bättre =) På kvällen har vi strosat runt lite bara och nu sitter vi på en mysig restaurang och har precis avnjutit en middag :)

Tack&Bock!






























23 april, Lombok

Hej & glad påsk! :)

Börjar dagen på bästa sätt med gröt såklart! Trots påskafton slog vi aldrig till på något ägg ;) Fixade med skjuts till hamnen innan vi tog mopparna till Ann beach där vi har spenderat våran dag med kossor, bufflar, getter och infödingar. Efter lunch drog vi in för att hämta tvätt och kika på något åt mitt munsår som jag lyckats få... läkarn försökte pracka på mig 3 kartor tabletter och en salva för 300,000. Då vände jag på klacken och gick därifrån, jag ville bara ha nån vanlig kräm att kleta på, så det får läka av sig själv nu tänkte jag.

En varsin dusch senare satt vi på vårat lokalställe och väntade på att få massage. Mös med tantens 2-åring som var den sötaste vi sett på länge här! Lite ananas & coffeeshake slank ner och massagen satt där den skulle - välbehövligt! Tanten tittade även på mitt munsår och konstaterade snabbt min åkomma (solen) och skickade iväg en tjej för att köpa dryck som skulle läka mig :) 6 burkar vitamindryck för 30,000 är lite skillnad mot massa läkemedelstjosan...nu hoppas jag att det är en mirakeldricka jag införskaffat! ;) Lite käk på det och sen åkte vi för att packa våra väskor eftersom avfärd sker 07.00 imorgon bitti. Hörs vi inte på ett tag så är det dåligt med internet på Giliöarna...så vi får väl vänta och se :)

KRAM!
























22 april, Lombok

Hallojsan

I natt blev det inte många sömntimmar. När man väl hade somnat vaknade man av världens regnoväder. Helt plötsligt känner jag hur det börjar blåsa in vatten och så börjar det droppa från taket! Klockan ringde åtta, när vi väntade på Jacob och Fredrik så passade jag på att sy in min bikini som blivit så förskräckligt uttöjd, nu sitter de kalas igen, sen blev det frulle i vanlig ordning =) Därefter tog vi mopparna till Mawung beach där vi tänkte vara hela förmiddagen, men där var det renarama sandstormen så jag och Jennie tog moppen tillbaks mot Kuta och vidare till Ann beach, paradisstranden! Där slog vi oss ned på en varsin solstol, var mkt moln men solen tar rätt gött ändå ;) Tog oss en lunch på stranden och hängde där ett tag! Sen visade en invånare oss vart surfcampet låg, kul att ha sett det!

När vi kom tillbaks till rummet så hjälptes vi åt att duscha, eller ja, Jennie hjälpte mig med håret, inte så lätt när såret inte får bli blött, det fixade vi ju alldeles strålande! Sen gick vi och lämnade tvätt osv. Sen kom killarna tillbaks och då drog vi till vårt favorit gatukök, såå underbart gött och de som jobbar där är så grymt goa så att man nästan storknar! Var så grymt sugen på en coffeeshake så vi lärde dem hur man gör det också, mums! Imorgon är det våran sista dag på Lombok, blandade känslor hihi =)































21 april, Lombok

Hej där! :)

Startade dagen återigen med våran fantastiska frukost! Sen hyrde vi moppar och åkte in till Praya - supermarket, kontantuttag och lunch hann vi med där. Sen tog vi färden tillbax till Kuta och fortsatte till ännu en paradisstrand, det är helt otroligt att de finns såna här platser ju :) Vi låg där och njöt av livet i några timmar och tog en liten strandpromenad bort för att titta upp och se en fotbollsplan. Vi gick dit och tittade på matchens om spelades av massa svenskar & infödingar. Dom var från surfcampet som vi ville åka till egentligen men som var fullbokat just nu på grund av de här två skolklasserna från Sverige.

När vi skulle tillbaks till hotellet tog bensinen slut i Fredriks moppe så det blev att honka några hundra meter, det var...intressant, haha. Sen drog vi till vårat favoritlokalmatställe och käkade. Vi tjejer ville ha kaffe och tanten som har restaurangen satte sig på moppen och åkte iväg till affären för att köpa nescafé så vi kunde få oss varsin kopp. Får man vara så söt?? :) Nu ska vi ha filmkväll här på rummet och hoppas på ännu en underbar dag imorgon!

Glad påsk på er tuppar&hönor där hemma!






















20 april, Lombok

Hej onda onsdag!

Även denna morgon startades med grötkokning i restaurangens kök! Toast plus våran goda gröt m banan & kanel är väldens bästa start på dagen! Vi gick och hängde på rummet i en timme efteråt innan Eva kom på att hon ville gå till sjukhuset här i Kuta som ska vara det största i området för att kolla under bandaget eftersom ingen av oss vågade göra det! När vi kom dit så tog de bort bandaget och så sa dem: Varför har ni inte sytt för??? Det var inflammerat och såg inte så bra ut. Prognosen från att inte vara så djupt och att bara behöva ha bandage tre dagar ändrades snabbt till att behöva sy det 1 cm djupa såret med sex stygn. Eva var nervös för försäkringen och doktorns kunskaper, men efter lite munfight så kom vi fram till att detta är nog bäst för hennes huvuds skull.

Hon fick bedövning på 5 ställen runt såret, som inte verkade hjälpa ett skit, och så skulle dom börja klippa hår. Jag fick vara med som hennes ögon och titta på såret (alldeles för många gånger) och se till så dom inte klippte av för mycket hår! Det såg bra ut tills jag vände mig om för kameran, då hade dom hunnit ta fram ett rakblad och skrapat bort ytterligare delar...hjälp tänkte jag, hur ska hon ta det här... men det ser värre ut än vad det är, så de är positivt! När dom började sy kände hon av varje stygn och jag vart yr så inibömben och la mig halvt på henne och tryckte i hennes hand... bra kombination med två tjejer som är livrädda för skador. Men, man ska väl övervinna sina rädslor nån gång..hahah. Så från att inte få bada på 3 dagar har det nu blivit ytterligare minst 7 dagar, svettigt med 36 grader i skuggan & bara stora vågor vid stränderna!

Vi tog en lunch och har softat på stranden vid Kuta hela kvällen och sen gick vi tillbaks till lokalstället för en bit mat på kvällen :) Imorgon ska vi ta oss in till Praya där det ska finnas bankomat och supermercado, något vi är i behov av just nu! :)

Vi hörs, kalhygget hälsar ;) Puss!































19 april, Lombok

Hej! :)

Frukostdags 8.30 och eftersom vi inte vart mätta igår ställde vi oss och kokade gröt inne med kökspersonalen på hotellet! :) Smart inköp av oss där med havregryn! Lite banan, kanel och mjölk på så satt de som en smäck! Sen tog vi mopparna vidare till Mawun stranden där killarna provade på att surfa, men det var för stora vågor så vi hängde mest bara där och softade.

Nån timme senare drog vi över till Selong Belanak där vi var och surfade igår. Så sjuukt fina stränder här! Vi var dom enda turisterna på båda stränderna så vi har fått hängt massor med lokalbefolkningen idag - kul! Träffade på en 25årig kille som var oss hack i häl hela eftermiddagen och jag fick bl.a en helkropssmassage bara sådär :) Han visade oss var man fångar bläckfisk och pratade om allt möjligt. Vi hängde där till solnedgången och så åkte vi hemåt, med en liten oplanerad omväg. Fram kom vi iallafall och skulle äta men gjorde en riktig miss och fick dålig mat...tröstade oss med lite kvällsglass och så blir de natten nu för nya äventyr imorgon! :)

Vi bjuder på en rejäl bildbomb och massa kramar!


















































18 april, Lombok

Tjenixen!

Dagen startades med frukost vid åtta. Kl nio var det dags att ge sig iväg för våran första surflektion! Jag och Jennie hoppade på en varsin moppe och så färdades vi på en väg... eller ja om man nu kan kalla det väg. Efter drygt 30 min var vi framme vid Selong Belanak där det är en bra strand att börja surfa på. Vi höll på och surfa i flera timmar och vi tyckte att det var hur kul som helst=) Runt ett tiden skulle vi ge oss men jag tänkte att jag skulle köra en våg till, ingen bra idé nu i efterhand... det kom en bauta våg som jag dök in i och på nått vänster så flög surfbrädan upp och landade med fenan mitt i min skalle. Aj aj aj, jag tog tag i huvudet och kände hur varmt det var och så rann det blod över hela handen och kinden. Skrek efter Jennie och tillslut hörde hon mig så hon hjälpte mig upp! Två män kollade på såret eftersom Jennie är lika rädd för blod som mig och de sa att jag absolut måste sy och att såret var jätte djupt, livrädd satt jag där och tjöt och hade ont. En av infödingarna sa att han skulle göra på deras sätt och att jag var tvungen att tro på det så han sprang in i skogen och hämtade gräs och tuggade på och sen smetade över såret så det slutade blöda. Sen tog våra instruktörer oss till närmaste "sjukhus", det var typ en träkoja haha :D Farbror doktorn tog bort gräset och gjorde rent såret och så ser jag hur han kommer med en sax och ska börja klippa i mitt hår, NEEJ skriker jag då och inser de rätt snart att jag inte vill ha en flint! Sen la han om ett bandage och gav mig antibiotika. Nu gör det jävligt ont så fort jag skrattar eller rör huvudet. Hoppas på att det blir bra snart, glad att jag slapp sy iallafall!

När vi kom tillbaks till rummet duchade vi av oss all sand och salt och Jennie fick hjälpa mig att duscha de hår som gick. Satte oss för att käka och då precis dök Freddan & Jacob upp, de hade hyrt moppar och bräda och varit på en jätte fin strand där de bara var dem och två till surfare =) Dit ska vi imorgon!!!! Sen tog vi oss en powernap innan vi stack för att se solnedgången, dock var vi lite sent ute. På kvällen käkade vi lokalmat, alla blev mätta och nöjda och vi betalde ca 3,5kr för maten, kanoners! Slutade kvällen med lite glass & Stockholm-båstad! Nu har vi precis skypat med våra kära pappor så nu kommer vi somna gött!

Godnatt! =)

























Lombok är helt otroligt fint!! Orört och paradisställen åt alla möjliga håll, väldigt speciellt och helt underbart landskap - We Like!

17 april, Bali/Lombok

Goddagens =)

Igårkväll beställde vi biljetter till Lombok hela gänget. På kvällen hängde vi med Freddan & Jacob till Beer Garden där de skulle möta några vänner. Jag och Jennie gick nästan därifrån direkt eftersom vi ingen sömn i kroppen har, Frida & killarna stannade kvar. Kl 3 steg killarna in i vårat rum för att hämta deras nyckel, då hade inte Frida dykit upp ännu. Kl 6 ringde klockan, ingen Frida då heller. Vafan tänkte vi, vad har hänt henne nu då? Vi skrev oss en lapp och satte på dörren.. Väckte de andra och sen kom bussen. Under vägen ringde vi till hotellet och kollade så det var Ok med Frida, vilket det var (hon hade försovit sig, haft borta match)!

När vi var framme på Lombok hoppade vi in i en taxi, resan till Kuta tog ca tre timmar, med matstopp, kontantuttag osv =) Våran taxichaffis skjutsade runt oss och kikade lite olika hotell. Vi bor nu på Segare Anak, riktigt nice =)

På kvällen har vi kikat lite på stranden här vid Kuta, käkat middag och jag och Jennie har bokat så vi ska ha våran första surflektion imorgon, kan bli intressant haha! ;)

Nu ska vi glo på Stockholm - Båstad och ta en tidig kväll! GODNATT!























16 april, Bali

Hej! :)

Natten spenderade vi i bilen jag och Eva, klockan var så mycket ändå när vi skulle fixa rum att det kändes som att det kunde kvitta. Dock är det INTE att rekommendera att få matförgifting när man ska sova i en bil, har fått stå för matförgiftning nr 3 inatt... Huejdamej. Det började när vi precis somnat, då jag fick slänga mig från baksätet till mitten och sträcka ut huvudet innan det börja pumpa ur munnen på mig, som en fontän. 2a gången gick lite smidigare men satte mig i fram för att inte störa Eva så mycket mer... rond nr 3 var värst då det Spöregnade på mig och det inte fanns något kvar att få ut :( Emellan varven hann jag somna till och drömde då om att jag ringde till min stadiga grund Pappa och frågade om råd mot illamående, hahah. Jag saknar dig verkligen pappsen, är ju en pappas flicka :)

Sen har jag varit som en zombie i princip hela dagen, köpte frukost som var så fantastiskt god men mådde så illa så mina reskamrater fick äta upp åt mig. När dom kilade ner till stranden tog jag mig en timmes sömn på killarnas rum innan man var tvungen att checka ut. Drog ner till mina kamrater på stranden och låg i solen med dom nån timme innan vi käka lunch och skulle mot Padang Bai. Men, mitt i allt kände vi att nej, klockan är så mycket redan att vi likagärna kan åka till Lombok imorgon. Ändrade planer igen alltså, så ikväll är vi i Kuta och ska träffa några kompisar till Fredrik & Jakob och så åker vi över till öarna allihop imorgon istället! :) KUL.

Nu sitter vi och ska käka mat ihop igen, vårt lilla gäng, så mysigt! :)
Hoppas ni har en fin lördag! :)


















15 april, Bali

Tjeeenare bloggen!

20 i 6 klev vi upp eftersom kapten Erik stog och bankade på dörren - dags för delfintur! :) Soluppgång, varmt och sköönt och massa delfiner, vi blev nästan tårögda så vackert det var! :') När vi kom tillbaka tog vi frukost och solen stekte så vi la oss vid poolen tills check-out time! :) Mitt i allt ändrade vi planer och kände att vi vill umgås ett dygn till - så vi styrde kosan mot lunch och ett nytt äventyr!

Åkte förbi en jordgubbsfarm där vi skulle plockat små gubbar men de var omogna så de fick vi glömma. Vi åkte vidare nån kilometer och köpte oss 2 liter istället, inte helt fel :) Efter en bilfärd med livrädda passagerare så råkade Frida mejja ner en Balinesisk polis... hon fick muta sig ur den händelsen och så stack vi sedan vidare till Sanur! Har precis käkat middag på en sportbar och nu ska vi ut och kika på rum :) Hoppas ni har en trevlig fredag där hemma! :)

Krambanan!

























14 april, Bali

Hej! :)

Vi vapendragare började morgonen med en timmes PW i solskenet. Klockan 9 var vi hemma igen och tog med oss gänget till poolen för frukost. Där spenderade vi sedan några timmar innan vi begav oss iväg för lunch och när vi kom tillbaka var solen framme igen vilket ledde till ytterligare en stund vid das pool.

När den dagliga regnskuren kom tog vi alla en varsin dusch och gav oss iväg på tur mot ett vattenfall. Planerna ändrades snabbt då vi såg hur vattnet såg ut, brunt och skitigt så vi alla vände på klacken och styrde kosan mot supermercado! Diverse smågott i olika former inhandlades och sen var majoriteten av vår lilla grupp hungrig så vi hamnade på Pappa Gallo. Mätta och belåtna begav vi oss till rummet och vi tjejer började packa ihop, nästa aktivitet blev sänghäng och efter detta tog vi natten

Beroende på väder ska vi kika på delfiner imorgon och sen är slutet på roadtripen nära, då bilen ska vara tillbaks 18 imorn kväll... blandade känslor för det men fan va kul vi haft! :) Hela dagen har förövrigt bestått av skönsång med "Vad heter landet där man böjer bananerna?" och det är även de sista som kommer ur Fredriks mun innan han går in i sovrummet, haha. Fyfasiken.

Hörs seeeen, PUSS
















13 april, Bali

Morsning!

Klockan 03.40 bankade det på dörren, det var våran guide som skulle ta oss uppför vulkanen. På med kläder, kameror och ficklampor och sen traskade vi iväg. Vägen upp var ingenting mot kebne men den hade sina jobbiga delar. Inte att rekommendera med tomma magar! Strax efter 6 stog vi på toppen och fick se en riktigt vacker vy som innehöll soluppgång, bergstoppar, ångande hetta från vulkanerna, risfält, sjön m.m. - helt fantastiskt! Vi fick frukost på toppen som var kokad i ångan från vulkanen - bananmacka och kokt ägg, det behövdes & satt riktigt fint! Väl uppe på toppen bestämde vi oss för att ta den långa vägen ner och även om det var vackert så var det också livsfarligt på sina ställen, skulle aldrig godkännas som turisttur i Skandinavien! På nervägen stötte vi på massa apor, en balinesisk familj och fick se deras trähydda till hem, väldigt intressant!

Strax efter nio var vi tillbaks vid rummet, där tog vi oss alla en dusch innan bilen färdades mot nästa destination - Lovina! När vi kom fram käkade vi lunch, jag och Jennie tog en varsin pasta som var grym och de andra tryckte en pizza som de var nöjda med! Nu har vi checkat in i ett stoooort familyroom där alla bor =) Kvällsplanen är inte fullspäckad ännu så det återstår att se vad vi kan hitta på =) Tack för oss!















































12 April, Bali

Heeey!

Som sagt, spökrummet var både läskigt och dåligt för hälsan! 02.30 fick vi sticka upp till Frida, Freddan & Jakob för att krypa ner med dom, tack gode gud! Vi vaknade & så drog jag & mitt vapen iväg och käka frukost eftersom vi vägrade betala vårat rum :) Kika runt i Ubud nån timme sen for vi iväg i bilen till Mount Baru. På vägen såg vi risfält, fruktmarknader och vulkanen med sjön brevid. Stannade på utsiktsplatsen och blev omringade av försäljare, fyndade på rätt bra där i röran! ;D Vi fixade oss ett rum och drog till Hotsprings - sjuukt nice!! Där träffade vi en balinesisk tjej som berätta massa intressanta saker om kulturen och annat som vi aldrig kunnat föreställa oss. Imorgon ska vi klättra uppför vulkanen och hon gav oss massa tips på vad man inte bör göra när man bestiger den. Sen tog vi oss kvällsmiddag och tryckte ner oss alla fem i den gigantiska dubbelsängen. Kikade på Stockholm-Båstad och sen slog vi igen ögonen, klockan är ställd på 03.35!






























11 april, Bali

Tja!

Igårkväll precis när Eva & Frida somnat fick jag hostanfall - NEJ INTE NU, var min tanke, då jag visste hur trötta dom var båda två. Efter lite vatten intag och x antal försök bestämde jag mig för att försöka sova sittandes. Sagt och gjort - ingen mer hosta den natten :) När vi vaknade stack jag över till killarna och väckte dom för en tur till affären där vi köpte frukost och stack ner till padangpadang stranden hela gänget - mys!

Efter det checkade vi ut och tog mopparna runt på strandsightseeing. Hann med Uluwatu & Dreamland. Vägen till Dreamland var inte den optimala, så Eva slirade runt i massa lera & var nervös för moppen, sitt liv och med nervositeten lyckades hon stoppa foten i KOSKIT, hahaha! Dåligt med bensin hade vi oxå, så precis när vi kommit uppför en sjuukt lång backe dog moppen - TUR! Rullade iväg 10 m och fyllde på med en flaska bensin innan vi tog turen till hotellet där Jakob och Fredrik stog med hyrbilen. Vi har nämligen bestämt oss för att göra en roadtrip runt i Bali eftersom vi inte fick våran villa ! För tillfället är vi i Ubud efter en mycket underhållande bilfärd hit, känns som att det här kommer bli bra!! :)

 Puss!











































Klockan är 2 på natten här nu men vi vill inte gå lägga oss. Vårat rum är spökligt och luktar instängt ;/


10 april, Bali

Hej!

Imorse gick jag och Frida upp runt åtta, tog oss en springtur på stranden, strålande solsken,varmt och jävligt svettigt, så himmla skönt!!!! När vi kom tillbaks fick vi frukost serverat vid poolen på hotellet, gött! Vi låg vid poolen hela förmiddagen i solen fram till 12 då vi var tvugna att checka ut. Träffade två tjejer vid poolen (Elisabeth & Evelina) som vi lunchade med, trevligt! Det började spöregna så vi satt och snacka i några timmar innan vi tog oss en taxi till Padang Padang där Jakob & Fredrik ivrigt väntade på oss eftersom vi skulle åka och kika på en lyxvilla vi tänkte hyra. Vi hyrde oss moppe för ca 35 kr/dygn så åkte vi runt och kikade, de huset som vi "skulle" hyra var redan utlånat och de andra tyckte vi inte var värt pengarna. Vi bor nu på Padang Padang inn där killarna bor. Det började spöregna igen, på med ponchosarna tog vi mopparna till en Thai-restaurang där vi satt hela kvällen och åt, pratade och spelade kort, mys=)














9 april, Bali

Goooodafton!

Efter 4 timmars letande med boende igår var vi rätt så sletna. Vi gick ut och käkade, tittade runt här på kuta-legian och irriterade oss på alla tjatande människor & moppar som var ÖVERALLT!! Inte riktigt vad vi förberett oss på, men vi hoppades att vi skulle gilla stället bättre med lite tid.

Imorse vaknade vi 8 och tjejorna tog sig ner till stranden för en springtur - duktiga, men ack så svettiga dom var när dom kom tillbaks hem. Hihi, jag klaga på deras svettlukt ;) Sen kom frukosten serverat till rummet - banantoast & fruktsallad stog på menyn, vilket var mycket gott! Solen började skina och ett leende infann sig på allas läppar - skönt! :) Vi tog vårat pick och pack från det mindre trevliga rummet och förflyttade oss till ett fräschare hotell med pool. Stack över till Hotell Gora och badade lite i deras pool, där vi träffade en trevlig tjej vid namn Petra. Precis när vi skulle gå för lunch tittade även Fredrik & Jakob in så vi blev ett litet lunchgäng. Gjorde upp lite planer inför imorgon och sen har vi bara softat runt och shoppat lite grann ;)

Men slutet på shoppningen är förhoppningsvis inte nära, vi tog bara en paus för lite kvällsmat! ;) Nu ska vi ut på jakt återigen.

Kraaam från mig, Eva & Frida! :)


























7-8 april, Kuala Lumpur

Hej hopp! :)

Igår morse gick vi upp 07.30 och begav oss till petrona twin towers för att försöka få biljetter och åka upp, men vi insåg när vi kom dit att det skulle ta minst 4 timmar innan vi ens var uppe i tornen, så vi tänkte att vi skippar det. Tog en promenad i jakt på Subway och efter lite felförklaringar så kom vi iaf fram - göööttt. Efter det strosa vi runt i massa shoppingcenter och fick med oss lite smått och gott. Drog till Times Square och tittade på nöjesfältet dom byggt inne i köpcentret, mäktigt, men vi var inte direkt på lekhumör så vi åkte hemåt och tog oss lite sen lunch på Reagge Baren mittemot vårat guesthouse. Frida for sedan iväg för att köpa sig flygbiljetter och efter lite duschande tog vi oss utåt för en sista kväll i KL. Skippade tornet idag oxå, kände att det inte var någon idé när klockan närmade sig nio... så vi gick runt vid chinatown och till sist köpte vi lite vindruvor och choklad och smaska på rummet. Tjejerna bestämde sig för att nu ska det nyttiga livet börja, med start imorgon. Jaja, tänkte jag, de är väl bäst att haka på så blir det lättare för alla ;)

Nu sitter vi här, Jag, Eva & Frida och är förväntansfulla inför BALI!!! Solsken solsken heeeela dagen, hoppas vi ;) Flyget går 09.25 och vi är framme ca 12.30 :D Hörs senare ikväll kan jag tro!

Ha en fin fredag med er!! :)

















De här två trevliga människorna träffade Jag och Eva på Perhentian Island. Helt plötsligt dyker de upp på exakt samma gata som oss i Kuala Lumpur, hur stor är chansen liksom? Alla var imponerade;) Senare såg vi en till snubbe från samma hotell från ön som gick in på samma bar som oss,sjukt!










6 april, Kuala Lumpur


Godkvällskvist =)

Imorse vaknade jag ca 05.00 av att Jennie fick en hostattack, somnade sedan om, någon timme senare vaknade man av massa resväskor som drogs utanför dörren, och sista gången vaknade vi av kära Tompa som ringde (vi trodde det var väckarklockan) men tillslut svarade Jennie! Kl 09.30 tog vi vårt pick&pack och begav oss till Fridas guesthouse "Wheelers" där vi nu har ett rum med henne! Sen drog vi snabbt som tusan vidare och letade efter subway och efter lite fel beskrivningar hittade vi äntligen ett, mmmm godaste frullen! Efter det gick till Masjid India, strosade runt på gator som det bara var indiska-grejer vid. Sen gick vi till Merdeka Square (där Malaysias självständighet utropades).. Har även besökt Masjid India Mosque (den "vackraste" moskeén i Kuala Lumpur). Där var vi tvugna att bära bönedräkt & slöja (vi firar påsk tidigt i år, eftersom vi missar den där hemma ;) hahaha!!! Sen har vi bara myst runt här omkring. På kvällen gick vi och åt ja, du ser rätt- GOD mat, det var på tiden =) Sen gick vi och köpte biobiljett- 16 svenska riksdaler för en film, inte illa pinkat! Vi såg "Just go with it", lite barnslig men rätt rolig ändå, skit mysigt att se på bio här ! =) Vi sitter nu på donken och "lånar" internet hihi, har redan planerat in en ny biokväll imorgon!



























Imorgon bänkar vi oss återigen ner för frukost på....


4-5 april, Perhentian Island - Kuala Lumpur

Tjena!

Igår morse hade vi ställt klockan för första gången på länge så kl. 08.30 gick vi för frukost och sen var det bara att skynda ner till rummet för Eva skulle ju iväg och dyka. Så medan hon var iväg gick jag runt och tog lite kort i solskenet och bad en kille om hjälp med att få ner bagaget till piren, vilket gick smärtfritt och bra. Vid 12 tog vi båten över till fastlandet och det kändes som en vanlig båttur tack & lov! :) Eva hade sitt sämsta dyk hittils på grund av dålig sikt så det var synd! Bokade bussbiljett och gick och käkade lunch, bolognese, och fysjutton va illa vi mådde efteråt, blä! Solen gassade på och vi tänkte lägga oss på stranden men efter kanske en kvart kom det en liten pojke som betedde sig konstigt så vi kände att det var läge att sticka därifrån, vi ville inte bli av med våra värdefulla väskor som vi så hårt kramade om! Det blev en liten lässtund, dusch och kvällsmat innan vi hamnade på bussen. Iskalla och illamående försökte vi somna, jag lyckades men värre var det för Eva, som fick springa ut och spy! :( Men fram kom vi iaf och klockan var nu 05.30, letade hotell och hittade tillslut ett där vi somnade till 11 :)

Idag har vi gjort lite av Kuala Lumpur efter en fantastisk frukost på Subway!!! Herreminskapare vad gott det var, det behövde vi! :) Strosat runt i shoppingcenter och svettats oss igenom kvarteren bort till Chinatown. På vägen hittade vi ett mysigt guesthouse som nog ska få bli vårat nya hem ;D Nu har vi precis käkat och tagit lite fika på donken för att få free wifi ;) Ska sticka iväg och möta upp Frida som är sugen på lite bio, vi får se vad vi hinner med! :D Fick visst lite bråttom.

Ha de fint! :)






















3 april, Perhentian Island

Hejhopp! :)

Imorse var precis som gårdagens morgon fast med ombytta roller - Eva däckad och Jag mådde helt okej... Evas spykalas började klockan 2 inatt och fortsatte sedan med jämna 2timmars mellanrum.. stackare. Första matförgiftningen får alltså Eriksson stå för. Vi gick iallafall och åt frukost vid 10 och Eva däckade medan jag kikade runt på datorn. Vid 12 tänkte jag gå ut och läsa men då vakna hon till och vi gick tillsammans ner till stranden där vi spenderade 2.5 timme :)

När vi skulle därifrån svimmade negern nästan och hon var tvungen att sätta sig ner medan jag fick köpa en banan till henne, stackars! Vi tog lite omelett-lunch innan dusch och häng hela eftermiddagen. Jag skypade med min kära bror medan Eva tog sig en powernap och sen gick vi ner till dykstället då Eva ska dyka imorgon innan vi far över till fastlandet. När dykningen var bokad såg vi Anna & Tove, två svenska tjejer vi mött på stranden, och vi hakade på dom för middag. Dom var sjukt bakfulla och ingen av oss 4 kunde riktigt bestämma vad vi ville käka, men efter många om och men vart det iaf mat! Vilket vi alla nog behövde...nu mår vi snäppet bättre och hoppas de håller i sig nu! INGA MER SJUKDOMAR TACK :D
























2 april, Perhentian Island

Denna morgon var tung! Båda kände sig sjuka och hängiga.. Vi gick iväg för att käka frukost för att se om vi skulle må lite bättre. Det gjorde Jag (eva) så jag pallra mig iväg till straden som tillhör hotellet några meter bort. Låg där i kanske en timme.. gick tillbaks till rummet där Jensan låg helt utmattad och sov. Vi tog en lunch och jennie fortsatte att ligga på rummet medans jag gick till stranden igen. Såg en gosig snäll liten apa, den första apan jag träffat som inte är så lömsk =) Nu på kvällen har vi bara softat. Vi båda sitter som två soffpotäter, känns som att huvudet väger ton och det är jobbigt att stå upp... Vi får väl sitta framför denna dumburk och se/höra ut över stranden på alla som festar och har kul! Nu får ni börja kommentera lite så vi vet att NI lever, det är roligt för oss när ni gör det! Säg vad ni gillar, eller inte gillar eller skriv bara hej, vi bits ju inte! ;D










Idag kom solhatten som mamma skickat med till användning för första gången på denna resa!  ;)


Vi har blivit förälskade i snickersshake, muuums


eftersom malaysias mat inte är någon höjdare så får det allt slinka ner lite skräpmat!





Här sitter vi, trötta, flummiga men ack så goa! haaahaha
Jennie hälsar att hon har haft en långtråkig dag och mår nu lite bättre efter alvedon, resorb och umgänge med självaste Eva Eriksson,WOW

1 april, Perhentian Island

Goood kvällstråle!

Även denna dag vaknade vi upp med solsken i ansiktet! Kändes dock som att jag blivit överkörd av ett tåg & fått en förkylning på det... men vi skippade våran inplanerade styrka och det kändes genast bättre ;) Gick för frukost och eftersom leveransen inte kommit med det vi vill ha, pruta vi ner oss till bufféfrukost - sjukt värt! Åt tills vi nästan sprack och gav oss iväg över till Long Beach för en solig dag!

Där spenderade vi 5 timmar och sista timmen fick vi underhållning av två, stupfulla, asiattjejer. Ni som känner oss vet att när vi väl börjar skratta åt nåt, är det svårt att sluta och så var fallet nu. Dom lyssnade på Bruno Mars - Granade i ca 20 minuter och hade fotosession samtidigt som dom drack whiskey och härja.. det stank bort till våra stolar! Dom satt framför ett lite "finare" äldre par och precis när dom äntligen bytt låt fick gubben tillslut nog och sa åt dom att sticka iväg med sitt oljud. Tjejerna stängde av musiken men började istället sjunga - shut up, just shut up, shut up! Vid den här tiden DOG vi av skratt och gubben skämdes så mkt att han gick in på hotellet...hans stackars tant satt kvar där ute ensam och led.. hahah. När vi kände att underhållningen nått sin topp tog vi färden tillbaks genom djungeln och in på hotellet för dusch och mys.

Nu på kvällen har vi självklart ätit middag (vi svälter inte i onödan) och umgåtts med det lilla gänget vi träffade i Kuala Besut. Eva tog sin "klimedicin" mot alla myggbett vi fått och nu ser hon ut som att hon har varit vaken i hundra år, så det är dags att gå gosa ner oss med lite film, gör det ni med vettja!



















RSS 2.0